Ravintola-ala – Ala-arvoinen paskatyö?

Onko näin? Onko niin, että jos olet töissä ravintolassa olet jotenkin epäonnistunut elämässäsi ja et saa mitään muita töitä? Onko niin, että vaan sen takia että teet ravintolatöitä sinulle saa sanoa ihan mitä haluaa ja laittaa kännin piikkiin?

EI minun mielestäni.

Minulle jokainen työ on yhtä arvokasta, olit sitten siivooja, baarimikko, presidentti tai poliisi.

Minulle kukaan ihminen ei ole enemmän arvoinen kuin toinen – ei työn puolesta, ihovärin tai mielipiteidensä vuoksi. J-O-K-A-I-K-I-N-E-N ihminen on saman arvoinen. 

Olen itse eksynyt vähän vahingossa ravintola-alalle vuonna 2010 kun pääsin lukiosta. Tuolloin menin Leville töihin ja siellä opetettiin minulle kahden kauden aikana kaikki mitä alasta tarvii tietää. Tein töitä blokkarina, tiskarina, baarimikkona, tarjoilijana sekä hotellihuoneiden siivoojana. Levin jälkeen tulin Helsinkiin silloisen poikaystävän kanssa ja jatkoin ravintolatöitä. Tein a la cartea sekä baaria sekä keikkaa kunnes jossain kohtaan asetuin tekemään pelkkää pöytiintarjoilua silloisessa Namussa, nykyisessä Skohanissa. Nyt olen lopettanut vakituiset baarityöt, mutta aivan täysin eri syistä kun että se olisi jotenkin rumaa tai ala-arvoista. 

Olen lopettanut vakituiset työt, jotta jäisi aikaa uusille tuulille kuten videoille ja Miss Helsingille sekä keikoille. 

Ravintola-ala on opettanut ja kasvattanut minua todella paljon. Olen oppinut tekemään töitä KAIKENLAISTEN ihmisten kanssa, olen oppinut tehdä töitä paineen alla sekä oppinut arvostamaan kaikenlaista työtä. Ennen kaikkea, olen saanut elinikäisiä ystäviä.

Minkälainen tämä maailma olisi jos kaikki olisi jotain ministereitä tai insinöörejä? Ei minkäänlainen. 

Eniten ravintola-ala on opettanut pitkää pinnaa ja kolmeen laskemista. Vaikka ’asiakas on aina oikeassa’ niin se ei tarkoita, että sinua saadaan kohdella huonosti tai että sinulle saisi olla ilkeä tai töykeä. Kenenkään ei tarvitse työssään tai vapaa-ajallaan ottaa ilkeitä tai ala-arvoisia kommentteja itsestään tai ulkonäöstään. Ja tämä on fakta.

Tottakai lasket kolmeen ja hengität ennen kuin vastaat asiakkaalle johonkin törkeään ja pyrit hoitamaan tilanteen mahdollisimman ystävällisesti sekä ammattimaisesti. En kuitenkaan ole sitä mieltä, että asiakas voi tehdä ihan mitä tykkää vain sen takia että olet töissä häntä ’palvelemassa’. Kun tämä #metoo kampanja tuli mietin että jos jokaisesta kerrasta kun minua on joko puristeltu tai suoraan ehdoteltu törkeyksiä olisin tehnyt päivityksen niin minulla ei paljoa muita päivityksiä olisi. 

Olen oppinut seisomaan selkä suorassa miesten edessä jotka ovat tytötelleet, sekä ehdotellut kaikenlaista kovaan ääneen. Olen oppinut, että mikään muu ei tuossa vaiheessa auta kun auktoriteetti ja tiukkana pysyminen jotta saat asiallista kohtelua. 

Monesti tämä auktoriteetti mikä pitää olla esim hostin työssä otetaan ylimielisyytenä, vaikka se ei sitä todellakaan ole. Olen myös sellainen, että kun tehdään töitä niin tehdään kunnolla ja jätetään ylimääräiset höpinät pois. Se ei tarkoita, etten olisi ystävällinen tai kohtelisi asiakkaita hyvin. Kaikki ihanat asiakkaat vuosien varrelta joista monesta on tullut tuttuja sekä ystäviä ovat kultaakin arvokkaampia.

Olen itse nämä viimeiset 3 vuotta toiminut yrittäjänä myös näissä töissä ja olenkin tehnyt tuosta pöytiintarjoilusta bisneksen itselleni joka työllistää minua vuoden ympäri esimerkiksi festareilla. Tänä vuonna ollaan mun tiimin kanssa esimerkiksi Blockfesteillä pyörittämässä VIPin pöytiintarjoilua. Jotain on siis tehty oikein vuosien aikana.

Yksi lause tulee vahvasti mieleen viimeisen 6kk ajalta yhdeltä keikalta. Asiakas tulee tiskille, nuori kille joka on korkeintaan 20. Kysyy minulta näin;

-’sä kun oot missi niin etkö oikeasti löytänyt mitään parempaa duunia kun tämmösen paskaduunin?’ 

Hämmennyin tästä lauseesta aivan todella paljon. Kysyin kuitenkin, mitä työtä hän tekee ja hän kertoi olevansa insinööri. Siihen vaan totesin, että jos olet oikeasti korkeasti koulutettu ja minä olen tyhmä joka tekee tämmöstä ala-arvoista paskaa niin eikös sinun pitäisi olla sitten se fiksumpi jolla on paremmat käytöstavat etkä heittäisi mitään tuollaista kenellekään. Tilanne loppui siihen, kun tiskin kaikki muut asiakkaat antoivat tälle kundille löylyä. 

Tämä on vain yksi niistä kaikista sadoista lausahduksista mitä olen tässä vuosien varrella kuullut. Onneksi tuo nuori poika sanoi tämän minulle joka on tottunut kaikenlaiseen huutelemiseen eikä henkilölle joka olisi oikeasti loukkaantunut asiasta. 

Minun mielestäni kaikkien pitäisi olla yksi päivä ravintolassa töissä, yhden päivän siivoojana ja yhden päivän vaikkapa järjestyksenvalvojana. Uskon, että silloin käytös olisi erilaista. Silloin tietäisi minkälaista on yrittää puhua järkeviä känniselle asiakkaalle joka toistaa samaa asiaa sata kertaa vaikka olet tehnyt kaikkesi että asiakkaalla olisi hauskaa ja onnistunut ilta, silloin oppisi laittamaan roskat roskiin eikä sinnepäin ja varmasti oppisi myös käyttäytymään paremmin ravintolassa. 

En sano, että olisin aina itsekään malli-asiakas asioidessani ravintoloissa tai kaupoissa, kaikki varmasti tekee virheitä ja on huonoja päiviä, mutta nämä on vaan minun ajatuksiani näistä asioista. 

Annetaan kaikkien kukkien kukkia ja ollaan kivoja toisillemme. Muistetaan kuitenkin vetää raja missä asiakas ei enään ole oikeassa. 

Onko sinulla joku tilanne mielessä kun sinua on kohdeltu väärin? Kommentoi!

Hej allihopa, den här gången vill jag skriva lite om hur det är att jobba inom restaurang. Är det verkligen så att det är ett skitjobb du jobbar med bara för att du inte fick något annat jobb? 

Är det så att du är sämre på något vis bara för att du jobbar i en bar eller på en restaurang över lag? 

NEJ. Det är det absolut inte. 

För mig är alla människor lika mycket värda oavsett utbildning, jobb, hudfärg eller åsikter.

Jag har själv lite hamnat inom restaurang. Det bara blev så när jag åkte till Levi och jobbade 2010 efter studenten. Där jobbade jag två säsonger som diskplockare, diskare, servitris, bartender och även som städare av hotellrum. Efter Levi flyttade jag till Helsingfors med min dåvarande pojkvän och fortsatte att jobba inom restaurang. Jobbade som head hostess på Namu och Skohan. Nu har jag slutat jobba inom restaurang heltid och jobbar egentligen bara festivaler osv. Måste kunna koncentrera mig på annat, så som Miss Helsinki och sociala medier. 

Det jag lärt mig inom restaurang är guld värt, har lärt mig att jobba med alla möjliga människor, lärt mig uppskatta många olika arbetsuppgifter och förstått att alla behövs för att en restaurang ska gå runt; utan diskarna har bartendern inga glas att sälja ifrån och utan dörrmannen skulle det inte finnas någon säkerhet i problemsituationer. 

När #metoo kampanjen kom upp på ytan funderade jag att herregud om jag gjort en uppdatering varje gång någon tar på mig utan lov, frågar hur mycket jag kostar eller något annat lika äckligt skulle jag ha haft massor av såna uppdateringar på min Facebook eller instagram. Jag har lärt mig att stå på mig till män som visslat till mig som en hund eller som pratat till mig som man inte skulle få prata till någon. 

Fast ’kunden alltid har rätt’ så ska du aldrig behöva ta skit av någon, varesig du jobbade eller var ledig. Ingen ska tilltala dig nedlåtande. Det har ingen rätt till. Inte ens om du jobbar. 

En situation jag kommer ihåg mycket bra är när en kille, typ 20 bast kommer fram till mig vid bardisken och frågar mig hur jag jobbar med ett sånt skitjobb som barjobb när jag är Miss Helsinki. Blev så chockad av meningen att jag verkligen fick fundera vad jag skulle säga. Frågade honom vad han jobbar med, då berättar han att han är ingejör, då frågade jag hur det kommer sig att om han är så högt utbildad och smart tilltalar mig så otrevligt och klumpigt. Det blev tyst när alla runt omkring började säga åt honom. 

Alla borde jobba en dag inom restaurang eller som städerska. Kanske skulle vi lära oss att bete oss bättre då eller åtminstone fundera lite före vi säger något som kan tas nedlåtande och sårande. 

Jag säger inte att jag skulle vara en perfekt kund 110% av tiden, säger bara att alla kunde fundera lite nästa gång man är på väg att säga något dumt. Oavsett om man är full eller irriterad. För ingen förtjänar att bli nedtryckt pga att man försöker göra sitt jobb så gott som möjligt. 

Kanske kunde vi vara lite snällare mot varandra i alla lägen. <3


30 Comments
 • Sara
  Posted at 09:23h, 17 heinäkuun Vastaa

  Tunnistan itseni sun sanoista. Ravintola-ala on mun mielestä sellanen joka vie mennessään. Alotin duunin lukion ohella n. 5 vuotta sitten pikaruokaravintolassa. Muistan kun aloitin siellä, niin muutaman kaverin mielestä se oli ”noloa”. Mä oon ylpee duunistani ja se antaa hyvät valmiudet elämään. Ihan niinkuin sanoit, niin oppii ihan eritavalla arvostamaan ravintola-alan työntekijöitä ja oppii toimimaan paineen alla.

  Toimin nykyään ravintolapäällikkönä pikaruokaravintolassa jossa mulla on yli 40 alaista, joten ehkä jotain on tehty oikein ja joku on osannut arvostaa mun duunia! 😅 Hyvää kesää, oot ihana! <3

  • Rosanna Kulju
   Posted at 08:34h, 18 heinäkuun Vastaa

   Moi, se on just näin! Ja tietysti on myös niin, että se on ala johon on helppo ns jumittua..:D Jotain olet todella tehnyt oikein, ihanaa kesää sinulle <3

 • Jenna
  Posted at 10:20h, 17 heinäkuun Vastaa

  Heippa! Ai että mä niin komppaan sun ajatuksia tähän liittyen! Itse olen kans vuosi sitten vaihtanut alaa mutta entisenä ravintola-alan työntekijänä niin samat mielipiteet tuosta alasta. Kyseinen ala on ainakin tietyssä elämänvaiheessa erittäin mukavaa ja opettavaista! On kyllä oppinut sieltä sen kuinka tullaan ns asiakaspalvelun ammattilaiseksi ja osaa toimia kaikenlaisien ihmisten kanssa. Ja ennen kaikkea ravintola-alan ihmiset ja tiimihenki on mahtavaa. 😊 Nykyisin kuitenkin itse iloinen että sai muita töitä, sillä ne sopii omaan elämään nykyisin paremmin. Mutta ehdottomasti ravintola-ala ei ole paskaduunia.. Mutta sitä mieltä olen myös että valitettavasti kys. alalla on aika pientä palkkaa siihen nähden, ettei ole taukoja ja vaatii fyysisesti ja henkisesti aika paljon! Palkkaa ilmeisimmin yökerhoissa toki tulee hieman paremmin työajan takia, mutta lähinnä tarjoilijan pesti.. Jokaisen todellakin tulisi testata itse edes yksi päivä kyseistä duunia ja sitten miettiä noita kommentteja..😊

  • Rosanna Kulju
   Posted at 08:35h, 18 heinäkuun Vastaa

   Heippa! <3 Mullekin tämän hetkiseen elämään sopii muut työt paremmin, mutta en kadu yhtään pitkää raflataustaa, opettanut niin paljon.. Palkkiohan riippuu aina työstä sekä siitä mitä työntekijä pyytää.. ;) Kyllä! Kaikki baariin kokeileen :D Kiitos kommentista ja ihanaa kesää! <3

 • Jenni
  Posted at 17:19h, 17 heinäkuun Vastaa

  Moi! Oon täysin samaa mieltä, että ihmisten pitäis kokeilla sitä toisen työtä ennenkuin haukkuu sen. Ihmisillä on ennakkoluuloja joten on helppo leimata työt alempi arvoiseksi edes tietämättä miten rankkaa jonkun toisen työ voi olla.

  Jopa itse asiakkaana huomaan kuinka typerästi ihmiset käyttäytyvät baarimikkoja kohtaan, eivätkä nää sitä kuinka hienosti heidän työ sujuu kun 100 kännistä ihmistä yrittää tilata samaan aikaan juomista… Mutta on myös huonoja kokemuksia baarimikoista, jos jokin toinen asiakas ärsyttää puretaan se kiukku kaikkiin asiakkaisiin.

  Ihanaa kesää Rosanna!

  • Rosanna Kulju
   Posted at 08:39h, 18 heinäkuun Vastaa

   Hei <3 Tottakai on varmasti kaikenlaisia kokemuksia, kyllähän se niin on että myös baarimikko on ihminen ja silläkin voi olla huono päivä vaikka olisi kuinka hyvä asiakaspalvelija. Ihanaa kesää sinulle <3

 • -krisna
  Posted at 08:32h, 18 heinäkuun Vastaa

  Nyt oli kyllä hyvä kirjoitus! Itsekin olen hotellissa töissä ja teen kaikkea hotellihuoneiden siivoamisesta tarjoiluun ravintolassa. Luonnetta kasvattava ala!

  • Rosanna Kulju
   Posted at 08:39h, 18 heinäkuun Vastaa

   Hei <3 Se on juuri näin! Paljon oppii!! Ihanaa kesää <3

 • toinen inssi
  Posted at 08:43h, 18 heinäkuun Vastaa

  Kundi tais haluta vaa pillua.

  • Rosanna Kulju
   Posted at 15:03h, 18 heinäkuun Vastaa

   Jaa-a paha mennä sanomaan.

 • VH
  Posted at 09:00h, 18 heinäkuun Vastaa

  Hyvä kirjoitus! Joka alalle tarvitaan työntekijöitä eikä sitä passaa halveksia toisen hommia ollenkaan. Jonkunhan se olut täytyy lasiin laskea. Sellainen pikkudetaljikorjaus blogitekstiin, että jos tuo ko. sankari tiskillä oli tosiaan insinööri, niin alle 20v. se koulutus ei ole vielä käyty. AMK kestää 4v. ja jos lukion jälkeen aloitat etkä käy inttiä välissä, niin 23v. olet vähintään. Joko ulkonäkö hämäsi tai kaveri uhosi ja puhui skeidaa. Veikkaan jälkimmäistä. Pässihän se on molemmissa tapauksissa :D

  • Rosanna Kulju
   Posted at 15:04h, 18 heinäkuun Vastaa

   Moi! Sanotaanko näin, että hän näytti siltä että on 20. Onhan voinut toki olla myös vanhempi.
   Mutta niin :D Sama lopputulos. Hah! Kiitti kommentista!

 • Jamppa
  Posted at 10:10h, 18 heinäkuun Vastaa

  Ei kannattaisi mollata tiettyä ammattikuntaa. Itse en tunne ketään 20 vuotiasta insinööriä, eli iän perusteella kyseessä on opiskelija. Useimmiten tuossa iässä miehet vasta aloittavat korkeakouluopintoja (lukio+armeija ensiksi)

  • Rosanna Kulju
   Posted at 15:05h, 18 heinäkuun Vastaa

   Moi Jamppa, tässähän juuri nimenomaan oli kyse ettei tarvii mollata ammattikuntaa. Hänen mielestään hän oli minua parempi. Uskon, että ymmärsit mun jutun pointin =)

 • Maria
  Posted at 12:22h, 18 heinäkuun Vastaa

  Hyvä teksti ja siulla ihan oikea asenne! Jokainen työ tosiaan on arvokasta ja meitä kaikkia tarvitaan. Itse olen saanut kuulla kaikenlaista ihan tappouhkauksesta siihen että toivotaan äitini kuolevan. Ulkomaalaiset näitä eivät ladelleet (työ jossa tekemisissä paljon eri maalaisten ihmisten kanssa) vaan eniten vesiselvät suomalaiset keski-ikäiset miehet (ja myös naiset). Tytöttelyä, aliarvioimista, huutamista kun ei saa tahtoa läpi. Ja olen kuitenkin jo yli kolmekymppinen… Ei auta kuin pysyä rauhallisena ja ajatella että toisella mahtaa olla paha olla kun pitää käyttäytyä niin ilkeästi. Ei ole itse selvästikään nämä ihmiset saaneet elämässään tarpeeksi rakkautta ja hyväksyntää eikä kukaan ole viitsinyt opettaa käytöstapoja. Oikein hyvää kesää! :)

  • Rosanna Kulju
   Posted at 15:06h, 18 heinäkuun Vastaa

   Hei! Joo siis huhhu minkälaista saa välillä kuulla. Ja uskon myös tuohon, että paljon tulee lapsuudesta ja käytöstavat kotoa. Mutta ollaan me kivoja toisillemme! Ihanaa kesää ja kiitos kommentista <3

 • Baarimikko myös
  Posted at 12:24h, 18 heinäkuun Vastaa

  Kyllä pitäisi kunnioittaa toisen mielipidettä, vaikka se ei olisikaan omasta mielestä oikea. Jos duunisi on hänestä paska niin se on hänen mielipide. Älä tuomitse häntä siitä. Antaa kaikkien kukkien kukkia:)

  • Rosanna Kulju
   Posted at 15:07h, 18 heinäkuun Vastaa

   :D Toki saa olla sitä mieltä, sitä ei tarvitse kuitenkaan ilkeästi sanoa. Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, voi mielummin olla hiljaa. =)

 • Krista
  Posted at 12:47h, 18 heinäkuun Vastaa

  Varmasti haukutuin työ on seksityöntekijä. Heitä saa arvostella kaikki ja monet jotka sanoo, että kaikki työ on arvokasta, ovat sitä mieltä että seksityö on poikkeus. Onko tästä mielipidettä? Itse katson että se on arvokasta työtä. Ne jotka arvostelee, eivät tiedä työstä tai niiden tekijöistä mitään. Surullista kuitenkin kaikenlainen arvostelu. Hyvin osasit sanoa takaisin insinöörille. Juuri niin, käytöstavat eivät katso onko koulutettu vai ei. Itse en kumartele titteleille jos ihminen käyttäytyy huonosti. Ammatti ei kerro ihmisestä kaikkia, ihminen on niin paljon muutakin kuin tekemänsä työ.

  • Rosanna Kulju
   Posted at 15:08h, 18 heinäkuun Vastaa

   Hei! Tuosta en ollenkaan osaa sanoa juuta enkä jaata kun en ole tutustunut aiheeseen. Käytöstavat tulee kotoa, näin itse näen sen. Ja tosiaan pitäisi käyttäytyä muita kohtaan niin miten itse haluaisi että he käyttäytyisivät sinua kohtaan.
   Hyvää kesää sinulle! <3

 • Pekka M.
  Posted at 13:05h, 18 heinäkuun Vastaa

  Tärkeintä on, että tekee rehellistä työtä.

  • Rosanna Kulju
   Posted at 15:09h, 18 heinäkuun Vastaa

   Kunhan tekee töitä, juuri näin!

 • Jakke
  Posted at 13:24h, 18 heinäkuun Vastaa

  Pätevä kaveri kun maksimissaan 20 vuotiaana on kouluttautunut insinööriksi, koulutushan ei tosin takaa sivistystä.

  • Rosanna Kulju
   Posted at 15:09h, 18 heinäkuun Vastaa

   Moro, ei se silti tarkoita että tarvii käyttäytyä huonosti. Toivottavasti oppii =)

 • Kari Laine
  Posted at 15:42h, 18 heinäkuun Vastaa

  ”Minulle jokainen työ on yhtä arvokasta, olit sitten siivooja, baarimikko, presidentti tai poliisi.”

  Oletko nyt ihan loppuun asti tuon miettinyt? Ilman muuta jokainen työtehtävä ja sen tekijä on arvokas, muuten yhteiskunta ei pyörisi.

  Jos työn arvokkuus tarkoittaa sen merkitystä tekijälle itselleen, lähipiirilleen, yhteiskunnalle ja koko universumille, niin olisi todella omituista ja todellisuudesta vieraantunutta väittää, että vaikkapa puhelinmyyjän ja menestyneen syöpätutkijan työ olisi YHTÄ arvokasta. Moinen väite olisi pikemminkin aivan irvokasta.

 • Paula
  Posted at 16:09h, 18 heinäkuun Vastaa

  Voi kun tätä nyt kaikki vaan jakais!!! Ihmiset on Niiiiin törkeitä. Itse ravintola-alalla ollut ja nyt kausityöntekijänä muutaman kesän.

  KUKAAN, joka ei ole alalla ollut ei voi tietää kuinka raskasta työ on. Ja kausipaikoissa vähän vielä raskaampaa, koska hyvää tulosta pitää tehdä niin lyhyessä ajassa.

  Mutta, ne arvostelee, joilla ei ole käsitystä..

 • .
  Posted at 00:18h, 19 heinäkuun Vastaa

  Oon monesti miettinyt kun asiakkaat huutaa mulle töissä (yökerhossa) mistä milloinkin ja aikoo jättää asiakaspalautteen, että olenko oikeasti niin surkea ihminen ja että onko vika aina minussa.. Ja nämäkin ihmiset aina raivostuu ihan uskomattattoman tyhmistä asioista. Mä myös huomautan ihmisille korttien ja rahojen heiluttelusta sekä sormien napsuttelusta. Sitten nämä päänaukojat ja kun aletaan haukkumaan. Kertaakaan en oo suoraan samantien ketään pyytänyt pokea nakkaamaan ulos vaan antanut aina ”varoituksen” et hei mä oon täällä töissä älä hauku mua… ja mitä ihmiset tekee.. provosoituu tästä mikä ei ole todellakaan mun tarkotus. En koe että itse olisin mitenkään herkkä, mutta välillä tulee itellä oikeesti tosi paha fiilis ja melkeen itkettää, kun rajansa kaikella. Ja siis edelleenkin vaikka oon tehnyt tätä viimeiset 8 vuotta.. Pari viikkoa sitten mä olin itse yhdessä yökerhossa asiakkaana viikolla ja henksu oli jotenkin todella v*ttuuntunutta, itse olin mukava oma itseni ja jätin 5€ tippiä (jätän aina kun käyn jossain)… samalla viikolla yksi tyttö ko yökerhosta oli mulla asiakkaana ja tuli sanomaan että kiitos hyvästä palvelusta ja mä muistan sut meidän asiakkaana, koska olit ainoa mukava. Kauheeta ajatella et oot 8tuntia töissä ja sulla käy YKS mukava asiakas koko illan aikana..

 • Kirsi
  Posted at 18:09h, 20 heinäkuun Vastaa

  Moi! Samaistun tuohon kirjoitukseen. Mulla on vaan erilainen näkökulma. Olen hoitajana sairaalassa päivystyksessä. Siellä kuulee päivittäin vaikka minkälaista ehdotusta, haukkumista ja arvostelua. Välillä täytyy ihan miettiä missä on ja katsoa ympärilleen. Kun haukutaan huoraksi jne. Minusta kaiken paras kommentti haukkumista ja huonon käyttäytymisen jälkeen oli kun potilas sanoi että ”palvelu ei ole samanlaista kuin Prisman kassalla” Niin… Sairaalassa on paljon sairaita ihmisiä ja silti jaksavat. . . Välillä tulee mieleen sanonta että ”empatia on katoava luonnon vara”. Hoitajana annat kaikke sairaan ihmisen paranemisen ja hyvinvoinnin eteen ja sit saat lokaa vain niskaa. Missä raja menee??

 • Kari Laine
  Posted at 00:02h, 22 heinäkuun Vastaa

  Hei Rosanna,

  Aika pikkusieluista, ettet voinut julkaista kommenttiani, jossa olin mielestäni varsin asiallisesti kanssasi vain eri mieltä (siis siitä, että kaikki työ on mielestäni arvokasta, ei yhtä arvokasta).

  Jos tuo on tapasi suhtautua erilaisiin ihmisiin ja mielipiteisiin, niin enpä todellakaan kadehdi heitä, jotka joutuvat oikeasti olemaan kanssasi tekemisissä. Mutta ehkäpä sinäkin vielä kasvat ja kehityt ihan aikuiseksi ihmiseksi. Ehkä. Jotkut kuitenkin jäävät kehitykseltään idioottipissiksiksi, mutta koeta olla juuttumatta sille tasolle.

  Lupaan kuitenkin muistaa kertoa tästä sinun ajatuspoliisileikistäsi somessa mahdollisimman monelle, ettei kukaan erehtyisi vahingossa pitämään sinua oikeana ihmisenä. En kuitenkaan näin toimi, jos voit jotenkin järkevästi perustella oudon sensuurisi minulle vaikkapa sähköpostilla

  Päätös on sinun. Olen sangen anteeeksiantavainen ihminen, jos siihen annetaan joku syy. Muutoin saat itsellesi pitkäaikaisen ja sitkeän ”ystävän”.

  Hyvää kesän jatkoa,

  Kari

  • Rosanna Kulju
   Posted at 14:28h, 22 heinäkuun Vastaa

   Hei Kari, olen ollut kolme päivää ilman puhelinta ja tietokonetta retriitissä. Olen pahoillani, etten ehtinyt julkaista kommenttiasi, teen sen heti. On toki ok olla eri mieltä, jokaisella oikeus omaan mielipiteeseen. Hyvää kesää sinulle!

Post A Comment