Akne, roaccutan ja sen jälkeinen ihonhoito

Tämä postaus tehty kaupallisessa yhteistyössä Maybeauty kanssa.

Mulla on koko elämäni ollut enemmän tai vähemmän huono iho. Alla muutama vanha kuva.

Osa mun seuraajista ehkä muistaakin, kun pari vuotta sitten aloitin Roaccutan aknelääkityksen ja söin sitä kokonaisen vuoden. Se on hurjan raskas kuuri syödä sekä fyysisesti että henkisesti. Ensimmäiset kuukaudet kuuria oli aivan kamalat kun naama oli kipeä, punainen ja iho oli niin kuiva että pystyi repimään nahkaa irti.

Kuurin lopetettua mun iho on pysynyt erittäin hyvässä kunnossa eikä ole tarvinnut aloittaa kuuria uudestaan. Kesällä on ollut ihana huomata miten ei ole ollut kuiva iho, vaan iho on rakastanut tätä lämpöä mikä meillä on täällä ollut.

Olen kuitenkin kiinnittänyt paljon huomiota ihonhoitoon kuurin jälkeen ja oon myös nauttinut siitä kun oon voinut olla kokonaan ilman meikkiä. Olin kyllä myös ennen kuuria paljon ilman meikkiä, vaikka mulla olikin tosi paljon finnejä silloin. Yksi mistä huomaan, että iho ei tykkää on meikit naamassa treenaaminen joten yritän aina kantaa mukanani kasvowipseja jos käy niin, että onkin meikkiä naamassa salille mennessä.

Ennen mun Roaccutan kuuria olin omasta mielestäni kokeillut kaikki mahdolliset naamiot ja kotikonstit mitä on olemassa. Suurin osa naamioista kuivatti liikaa tai ei kuivattanut ollenkaan, tuoksui hassulle tai oli muuten vaan aivan turhia. Oon kokeillut laittaa hammastahnaa ja sinkkivoidetta ja mitä kaikkea finnien päälle ennen kuuria ja olenkin pilannut lukuisia tyynyliinoja näillä mun finnirasva-keksinnöillä.

Tällä hetkellä mulle tärkeintä ihonhuollossa on se, että se on nopeaa ja helppoa ja ennen kaikkea tehokasta.
Käytän meikinpoistoainetta, yövoidetta/päivävoidetta johon sekoitan pari tippaa seerumia jonka lisäksi käytän naamioita kerran viikossa.

Olen aiemminkin kokeillut Maybeautyn The incredible Face Maskia ja käyttänytkin aika tasaisin väliajoin.
Naamio on todella helppokäyttöinen ja eniten tykkään siitä pehmoisesta ja puhtaasta tunteesta kasvoilla naamion käytön jälkeen.
Ensimmäisenä levitä naamio puhtaille kasvoille naamioon kuuluvalla siveltimellä. Suosittelen avaamaan pussin esimerkiksi lautaisen päälle sillä sisältö on mustaa ja sotkee helposti paikkoja. Musta tuntuu, että mulla käy joka kerta samalla tavalla sotkupytty kun olen. :D

Aloitan aina levittämisen nenän kohdalta ja siitä etenen poskiin ja suun ympärille. Kun naamio on kokonaan levitetty, annat sen kuivua. Suosittelen kuitenkin varomaan levitysvaiheessa huulia, silmiä sekä kulmakarvoja. Kiinnitä huomiota siihen, että levität naamion tarpeeksi nopeasti sekä paksusti. Tässä välissä on täydellinen hetki lukea kirjaa ja juoda kuppi kahvia odotellessa. Naamio tuntuu ja tuoksuu raikkaalta iholla.

Kun naamio on kokonaan kuivunut se tuntuu hieman tiukalta iholla ja silloin tiedät että voit alkaa irroittamaan sitä. Suositeltu aika naamion kuivumiseen on noin 30-45min. Aloitan itse aina irrottamisen alhaalta, leuan kohdalta. Joskus saan koko naamion yhtenä palana irti ja joskus joudun irrottelemaan sitä vähän kerrallaan. Kun olet irrottanut kuivan naamion kasvoilta, voit oikeasti nähdä naamiossa kuollutta ihoa sekä jopa mustapäitä.

Naamion poistamisen jälkeen iho on hieman punertava, tuntuu tosi puhtaalta ja freesiltä. Iho ei ole rasvainen ja kasvot on kirkkaammat. Tähän kun lisää vielä kosteuttavan rasvan yöksi niin voila! Oot aamulla aivan kun uusi ihminen.

Suosittelen nyt syksyn tullen kokeilemaan The Incredible Face Maskia, blogini lukijat saa -30% alennuksen Maybeautyn verkkokaupasta koodilla rosanna30 . Alennus on voimassa 14.10 saakka ja pääset suoraan tilaamaan tästä linkistä;  http://maybeauty.fi/rosanna30

Mulle saa mielellään lähettää mielipiteitä naamiosta! Olen pakottanut tätä naamiota vaikka kelle mun ystäville sekä poikaystävälle enkä ole kohdannut vielä ketään joka ei olisi tästä tykännyt.

Ihanaa alkanutta viikkoa jengi <3


5 Comments
 • Laura
  Posted at 09:31h, 27 syyskuun Vastaa

  Heippa! Itsellä alkamassa tuo kuuri ja kysyisin, jos jouduit käyttämään hormonaalista ehkäisyä kuurin aikana? Ja lopetitko sen käytön sitten heti roaccutan-kuurin loputtua?

  • Rosanna Kulju
   Posted at 09:32h, 27 syyskuun Vastaa

   Heippa,

   En ole koskaan käyttänyt hormonaalista ehkäisyä. Mulla ollut viimeiset 10 vuotta käytössä kuparikierukka. =) Suosittelen.
   4.10 tulee podcastiin jakso koko Roakuurista <3

 • Laura
  Posted at 09:58h, 27 syyskuun Vastaa

  Kiitos vastauksesta ja tällaisista tärkeistä postauksista! ❤️

 • Essi
  Posted at 12:29h, 23 kesäkuun Vastaa

  Vanha postaus mutta haluaisin kysyä oliko sinulla sivuoireena roaccutan kuurin aikana/jälkeen hiustenlähtöä?

  • rosannakulju
   Posted at 23:02h, 26 kesäkuun Vastaa

   Heippa, ei ollut! <3 eikä hiuksia tarvinnut ikinä pestä :D

Post A Comment