Kateus. Vaikuttajien excluporukat. Ruotsin somesta mallia.

adf.track(546989, ’07_2018_RosannaKulju_testi2′);

Kateus. 

En tiedä miksi musta tuntuu että kun syksy saapui niin saapui myös järjetön kateus ja ilkeys. Ehkä se on tämä harmaus ja pimeys joka tekee ihmisen mielelle tepposia ja muuttaa ajatusmaailmaa negatiiviseksi. 

Musta tuntuu, että ihmiset oikein odottaa koska joku julkkispariskunta eroaa, koska joku menettää kaikki rahansa tai tekee jonkun muun virheen. Jotta pääsisi kimpassa solvaamaan ja haukkumaan ihmisten epäonnelle. 

Hyi. Mua oksettaa tuollainen ajattelutapa. 

Tänään aamulla kun kävin tankkaamassa ja menin sisälle maksamaan näin ovessa molempien suomen suurimpien medioiden lööpit. Sama lööppi. Samasta pariskunnasta. Sara ja Roope eronnut luki kissankokoisilla kirjaimilla. Ettei nyt varmasti mene keneltäkään ohi. Eikö meillä suomessa oikeasti ole mitään järkevämpää lööppiaihetta? Tällä en tarkoita, että kyseinen pariskunta olisi turha vaan että eroaminen on heidän OMA asia, vaikka ovat julkkiksia.Oma ero tuoreessa muistissa voin sanoa, että kyllä se eroaminen on tarpeeksi raskasta ilman kenenkään mielipiteitä ja katseita/kommentteja. Julkinen henkilö on kuitenkin myöskin ihan oikea ihminen jolla on tunteet ihan samalla tavalla kun naapurin Ritvalla. 

Jos joku epäonnistuu jossain, niin siitä tehdään heti aivan hirveä haloo mediassa jonka jälkeen ihmiset kokee sen oikeutetuksi kommentoida ja solvata asiaa/ihmistä. Mitä vittua? Miksi haluaisit käyttää energiaasi siihen, että kirjoitat negatiivisia asioita jostain sinulle tuntemattomasta ihmisestä? 

Kun finalistit julkaistiin (sekä Miss Helsinki että Miss Suomi) niin kävi sama mikä käy joka vuosi. 

Sadat suomalaiset tulee iltapäivälehtien kommenttiosioihin kertomaan kuinka kadultakin löytyy kauniimpia tyttöjä kuin osallistujat jotka juuri esitelty. Siellä haukutaan mikä ehditään ja haukutaankin aivan ihmeellisiä juttuja kuten esim; ’ompas tuolla seiskalla korkea hiusraja’ ’no huhhu mitkä hörökorvat tuolla kakkosella’. U get the point. Kommentit on tuota luokkaa ja tasoa, ehkä 2% kommenteista on positiivisia. 

MIKSI haluat kommentoida negatiivista? Onko se sen takia että ’minullahan on oikeus kommentoida ja kertoa mielipiteeni’? Ja perustelet näin ’no mitäs haki missikilpailuun jos ei halua olla arvostelun kohteena’. Ehh. Jos ajattelet näin, olet idiootti.

Mä en ole itse ollenkaan semmonen, että haluaisin tarkoituksella satuttaa tai loukata jotain muuta ihmistä – oli se sitten mun tuttu tai joku ihan tuntematon. Jos mulla ei ole mitään hyvää sanottavaa niin olen mielummin hiljaa (vaikka olisikin vaikeaa) ja jos voin jotenkin omalla käytökselläni välttää jonkun ihmisen loukkaamisen niin varmasti toimin niin. Mä en hyödy siitä mitään, että jollekin tulee paha mieli. Vaikka se olisikin esimerkiksi loukannut minua – tahallaan tai ei. 

 

Jokaikinen negatiivinen ajatus jonka ajattelet on pois niistä positiivisista. Haastan jokaisen tämän postauksen lukijan heräämään huomenna aamulla ja miettimään herätyskellon soidessa miten mahtava päivä on tulossa. Alat heti aamusta hymyilemään ja jatkat vaan sitä vaikka tuntuu hassulta ekaksi. Mä lupaan, se tarttuu oikeaksi hymyksi. Kun katsot peiliin mietit kolme asiaa mitä rakastat itsessäsi ja sanot ne ääneen, tämän jos teet tarpeeksi monena aamuna niin sekin tarttuu. Mä kuuntelen joka aamu Spotifysta jotain rauhallista chilliä musaa, esimerkiksi morning coffee on yks mun lemppari soittolistoista. Se saa mut jotenkin niin hyvälle tuulelle ja virittää mut siihen sen päivän modeen. 

Mun on pakko sanoa, että suomen pitäisi ottaa hieman kyllä mallia ruotsin some-maailmasta. Siellä ’kaikki’ influencerit, näyttelijät jne muut julkiset henkilöt jeesaa toisiaan ja nostaa toisiaan. Miksi sitä tehdään suomessa niin vähän? Esimerkiksi Alona ja Monna on mulle semmosia joiden kanssa pelaa tosi hyvin ’yhteistyö’. Tietty me ollaan ystäviä, mutta jos toinen keksii toiselle jonkun kivan jutun niin ottaa heti yhteyttä. Esimerkiksi mulle vaikka tarjottaisi jotain yhteistyötä mikä ei sovi mulle niin ehdotan heti vaikka esim tässä tapauksessa Alonaa, tai jos tarviin jonkun median edustajan sähköpostin kenen kanssa vaikka Monna tehnyt hommia, niin voin sen pyytää Monnalta. Ymmärrätte mitä yritän sanoa.

Suomessa monesti ajatellaan että se on jotenkin sinulta pois jos autat muita, että se jotenkin vähentäisi sinun töitä tai huonontaisi sinun mainetta jos autat muita. Uskon, että on paljon semmosia ryhmiä joissa autetaan toisiaan tosi paljonkin, ne on sitten vaan niin omia klickejä joihin ns ulkopuolisten on aivan turha yrittää. Välillä vaikuttaja tapahtumissa tuleekin semmoinen olo, että olisi palanut takaisin yläasteelle ja en oikein tiedä mihin ryhmään kuuluu. Mähän saatan mennä tapahtumiin vaikka yksin, enhän kuitenkaan ujoimmasta päästä ole ja olen reipas tutustumaan ihmisiin. Jos ne vaan antaa mahdollisuuden. 

 

Tähän loppuun tämän erittäin sekavan avautumisen jälkeen haluan vielä mainita yhdestä jutusta. 

Laitoin eilen yhden quoten mun storyyn, rakastan kaikkia mietelauseita mutta tämän sanoma on erityisen hyvä. Tässä kyseinen quote.

Pyydän sua oikeasti keskittymään ja lukemaan tämän ajatuksella;

I love being horribly straightforward. I love sending reckless text messages (because how reckless can a form of digitized communication be?) and telling people I love them and telling people they are absolutely magical humans and I can’t believe they really exist. I love saying, ’Kiss me harder’ and ’You’re a good person’ and ’You brighten my day’. I live my life as straight-forward as possible.

Because one day, I might get hit by a bus.

Maybe it’s weird. Maybe it’s scary. Maybe it seems downright impossible to just be – to just let people know you want them, need them, feel like, in this very moment, you will die if you do not see them, hold them, touch them in some way whether its your feet on their thighs on the couch or your tongue in their mouth or your heart in their hands.

But there is nothing more beautiful than being desperate.

And there is nothing more risky than pretending not to care.

We are young and we are human and we are beautiful and we are not as in control as we think we are. We never know who needs us back. We never know the magic that can arise between ourselves and other humans.

We never know then the bus is coming. 

Tämä quote merkitsee mulle tosi paljon. Tällä hetkellä ja noin muutenkin. 

Itse haluan olla suora ja rehellinen, sekä ennen kaikkea vilpitön ihmisille. Jos näen kaupungilla jonkun ihmisen jolla on vaikka tosi kivat hiukset niin huikkaan hei ompa sulla kivat hiukset. Ihmiset tosin monesti hämmentyy moisesta käytöksestä aika paljon, varmaan just sen takia että me kehutaan toisiamme spontaanisti tosi harvoin. Tässä haastan sut ilahduttamaan jotain ihmistä ainakin yhden kerran päivässä juuri jollain pienellä kauniilla kommentilla. Niistä tulee aina itselle ihan superhyvä mieli kun näkee miten toinen ilahtuu!

Toi että ’I love telling people I love them and telling people they are absolutely magical humans’ on niin totta. Haluan, että jokainen mulle tärkeä ihminen TIETÄÄ että on mulle tärkeä ja että arvostan. Mielummin jankutan sitä, kun etten koskaan kertoisi että rakastan tai välitän.

Tämä pätee sekä ystäviin että miehiin. En halua pelaa pelejä kenenkään kanssa enkä todellakaan mitään kissahiiri leikkiä siitä onko kiinnostunut vai eikö ja voiko koodaa vai eikö. Mä oon aina mielummin liian rehellinen ja jos se tarkoittaa, että menetän jonkun ihmisen niin so be it. Silloin se ei muutenkaan olisi toiminut tai ollut mulle tarkoitettua. 

Aitous kantaa pisimmälle aina. Ja täällä eletään vain tämä yksi ainoa kerta. Tämä yksi ainoa kerta jonka meinaan elää täysillä jokaikinen päivä. Miten sä haluat viettää sun elämäsi?

Kuvat: Juho Tirkkonen, vaatteet saatu JDsports.fi

 


4 Comments
 • Miia
  Posted at 08:59h, 20 syyskuun Vastaa

  Puhut täyttä asiaa, mutta pakko kysyä kun katsoin jokin aika sitten olikohan se Cheyennen videon missä hän sanoi sinua kiusaajaksi, että olit kiusannut muistaakseni Sephoraa? Niin onko tämä totta?

  • Rosanna Kulju
   Posted at 15:41h, 26 syyskuun Vastaa

   Heippa,

   Toki voit kysyä. Kyseinen asia molempien henkilöiden kanssa on jo minulta kokonaan loppuunkäsitelty. Suosittelen muistamaan kun katsoo/lukee jotain somesta, että jokaiselle tarinalle on aina kaksi puolta ja monia monia eri kulmia. Kiitos kommentistasi ja kivaa syksyä!

 • Tanja
  Posted at 16:16h, 20 syyskuun Vastaa

  Tää on NIIN TÄRKEÄ aihe !!! Täydellisen samaa mieltä sun kanssa joka ainoasta kohdasta!

  • Rosanna Kulju
   Posted at 15:41h, 26 syyskuun Vastaa

   Kiitos ihana viestistä, R <3

Post A Comment