Mitä miehen kuuluu tehdä ja mitä naisen?

Sanoin tänään aiemmin mun storyyn että inhoan tankkaamista ja että se sekä renkaiden vaihto olisi miesten hommaa. Tämä aiheutti tietysti heti keskustelua siitä, ajattelenko että nainen on jotenkin heikompi eikä voisi tehdä näitä asioita. Vastasin myös näihin videolla mun storyyn ettei se ikinä ollut mun tarkoitus asettaa naista jotenkin heikommaksi sukupuoleksi. Nämä on vaan asioita joita en itse halua tehdä vaikka olenkin itsenäinen nainen joka varmasti pystyy ne tekemään, mutta tarviiko mun tehdä? 

Sain asiasta kaikenkaikkiaan tänään iltapäivällä noin 200 viestiä ja mielipidettä. Se antoi tietysti idean tähän postaukseen. Tiedän kyllä, että nyt kosketan asiaa josta voi olla tosi montaa mieltä ja saan tästä aika varmasti jonkunlaista lokaa. Kuten varmaan arvasitte jo, niin kosketan kuitenkin. 

Mun mielestä sekä nainen että mies ovat täysin tasa-arvoisia. Jokainen nainen tai mies saa itse päättää mitä haluaa tehdä ja mitä ei halua tehdä. Meidät kaikki ihmiset on kasvatettu eri tavalla ja ajatellaan tosi erilailla asioista. Ja se on ok. Sehän on se mikä tekee meistä kaikista uniikkeja ja miksi tämä maailma on mielenkiintoinen paikka. Lisään tähän vielä, että oon itse isosta perheestä jossa äiti on ollut se urakeskeinen ja isä enemmän meidän lasten kanssa hänen töiden takia. 

Minun mielestä esimerkiksi tuo tankkaaminen on aivan typerää touhua. A. Joudun seisomaan ulkona tyhmä kapula kädessä. B. Säädän aina jotain sen korttikoneen kanssa. C. Joka kerta joudun tarkistamaan että hupsista kumpaas bensaa tämä mun auto söikään. D. Vie aivan turhaa aikaa. 

:D Auto on minun oma ja minä ajelen sillä, tottakai mä sen tankkaan. Kuka muukaan? Tosin Shell on mahtava kun siellä on palvelutankkaus, best idea ever. Parisuhteessa mies on ollut se osapuoli joka on omistanut auton ja se on myös tarkoittanut että hän on sen aina tankannut vaikka olisinkin sillä ajellut. Ja jos oon huomannut että polttoaine alkaa olemaan lopussa olen siitä vaan huomauttanut tai kysynyt voidaanko mennä yhdessä tankkaamaan. 

Renkaiden vaihto kuuluu mun mielestä ehdottomasti miehelle. Enhän mä edes tiedä koska ne pitää vaihtaa, pitääkö niitä renkaita pestä, mitä se maksaa, kauan siinä menee jne. Nämä on asioita jotka ei kiinnosta mua millään tavalla, enkä niitä halua tehdä JOS mulla on vaihtoehto että esimerkiksi mun mies hoitaa ne. Tämä ei tarkoita etten pystyisi näitä asioita tekemään tai että olisi väärin jos joku nainen haluaa itse hoitaa kaiken. Hienoa jos haluaa! Kävin tänään vaihtamassa talvirenkaat ja mulla oli lähinnä vaan hassu olo koko käynnin ajan, semmonen hassu tiedättekö kuka ei kuulu joukkoon :D 

Tämä sama pätee katsastusta. Koko asia ei kiinnosta mua mitenkään :D Mitä siellä edes oikein tehdään?

Sain tosiaan todella paljon viestiä aiheesta jossa ollaan tosi montaa mieltä, haluan nostaa tähän muutaman yleisimmän asian mikä oli naisten mielestä miehen hommaa; 

 • Roskien vienti 

Nauroin ääneen kun näitä tuli, olen tässäkin samaa mieltä että se kuuluu miehelle. Oon ite tosi laiska viemään roskia ihan roskahuoneeseen asti, ulko-ovelle kyllä saan pussin nopeasti :D Tässä asiassa meillä on mun kämppiksen kanssa superhauska systeemi. Kumpikaan ei vie roskia ja sitten toisen on pakko :D

 • Kaikki kodinkoneisiin liittyvät huollot ja muut asiat

Tämäkin on mun mielestä aika osuvaa, miehet vaan tietää enemmän noista- ehkä ne on ollut niistä enemmän kiinnostuneita ja oppinut kotoa kun isi tai eno tai miks ei vaikka äippä on korjannut jotain koneita. Mua ei ainakaan kiinnosta ollenkaan tämmöiset asiat enkä ymmärrä niistä mitään. 

 • Kaikki autoon liittyvät asiat. Tämä tuli ehkä sadalta ihmiseltä :D 
 •  Huonekalujen kokoaminen. 

Tämä on varmaan aika sama kun tuo kodinkoneiden huoltaminen :D Tähän voi lisätä lampun vaihdot.

 • Viemärin putsaaminen. 

No joo todellakin, en missään nimessä halua edes katsoa sinne kannen alle :D Vaikka se viemäri onkin varmasti täynnä minun hiuksia eikä mun miehen.

 • Tavaroiden kantaminen.

Herrasmiehen kuuluu kantaa tavarat jos tulee vaikka kaupasta, ei tietenkään niin että mies kantaa niska vääränä seitsemää pussia mutta kyllä, hänen kuuluu kantaa mahdollisimman monta :D

 • Nurmikonajo

No jos mulla olisi nurmikko niin todellakin se olisi mun miehen hommaa :D Hän on varmasti minua myös vahvempi. 

 • Kosiminen 

No kyllä todellakin munkin mielestä <3

Tässä vaan osa näistä kaikista asioista mitä mun seuraajien mielestä miehen kuuluu tehdä ja allekirjoitan näistä monta. 

Uskon myös, että mies tuntee olonsa mieheksi kun saa/on pakko tehdä näitä asioita arjessa. 

Mikään näistä asioista ei tarkoita, että olen sitä mieltä että nainen ei niitä voisi tehdä. Edelleen, tottakai voi, mutta miksi jos toinen on niissä parempi/nopeampi/näppärämpi? Ja mun mielestä tämä quote sopii aika hyvin. 

 

 

Tämä että mielellään haluan että mies tekee nuo hommat ei tarkoita, että lasten hoito, kokkaaminen ja muutenkin kaikki kotiin liittyvä olisi vain ja ainoastaan naisen hommia tai naisen vastuulla. 

Itse kuitenkin mielelläni hoidan kotia, pesen pyykkiä, laitan ruokaa ja esimerkiksi sisustan. Siivouksesta en kyllä tykkää, mutta siivoan tietysti silti. Yleensä mun miehet on kyl ollut reippaita myös sillä alueella. En ole yhtäkään noista yllä olevista asioista ’joutunut’ tekemään, mun mies on ne aina hoitanut. Näin jälkeenpäin tajuankin miten hyviä miehiä mulla on oikein ollut ja millainen prinsessa mä itse olen :D Huhu. 

Entä pitäisikö miehen maksaa ensimmäisillä treffeillä? 

T-O-D-E-L-L-A-K-I-N

Jos mies on pyytänyt treffeille, hän tottakai maksaa. Tämäkään ei tarkoita että nainen ei voisi maksaa, vaan nämä on vaan mun mielestä asioita jotka kuuluu miehelle JOS hän haluaa olla herrasmies. 

Kun ollaan parisuhteessa, on eri asia. Silloin ei ole mun mielestä väliä kumpi maksaa, jompikumpi. Mun parisuhteissa kaikki ruokaostokset jne jne on ollut aina yhteisiä, mä maksan tän ja sä ton idealla. Toiminut helkkarin hyvin. 

Myös jos olisin mun miehen ja mun ystävän kanssa kahvilla ja niin haluan että mun mies tarjoaa myös ystävälleni jos me ollaan esimerkiksi kutsuttu ystäväni kahville. 

En oikeasti tiedä miten reagoisin jos mies ei tarjoutuisi maksamaan ensimmäisillä treffeillä. :D Olin monta vuotta tarjoilija ja oli aina yhtä hauskaa seurata ihmisiä treffeillä. Mimmien ilmeet kun kysyin tuleeko lasku samaan vai erikseen oli priceless jos mies vastasi erikseen. Ei tainnut tulla toisia treffejä :D

Oon myös sitä mieltä että jos mies pyytää treffeille hänen tulisi valita paikka ja mielellään hakea se mimmi kotoa tai ainakin treffata jossain ennen ravintolaan menemistä. Hän voi sitten itse valita budjettiinsa sopivan raflan. On tietysti eri asia jos mimmi valitsee jonkun fine dine mestan joka on kallis ja olettaa että mies tarjoaa. :D Se on jopa mun mielestä aika hupaisaa. 

Mun mielestä sekä mies että nainen parisuhteessa (tai nainen ja nainen tai mies ja mies) varmasti löytää itse ne omat ’osat’. Mikä ’kuuluu’ kellekin. Se mikä toimii toisella ei välttämättä toimi muilla. 

Tämän postauksen ei ole missään nimessä tarkoitus olla vanhanaikaisesta ajattelutavasta että nainen hoitaa kodin ja mies työt tai että jotenkin ali-arvioisin naisia. Naiset on rock ja voi tehdä just sitä mitä haluaa. 

Mitä mieltä sä olet näistä asioista? 


8 Comments
 • Milla-Maj Majasaari
  Posted at 19:56h, 15 marraskuun Vastaa

  Mä voin niin samaistua tohon ”kuka ei kuulu joukkoon” renkaidenvaihdossa! :D Mulla on itsellä kans auto ja hoidan nää asiat itse niin oon pari kertaa siellä renkaiden vaihdossa istunut ja ihmetellyt…
  Oon myös törmännyt sellasiin tilanteisiin et jos mä vaikka oon kysynyt siltä työntekijältä jotain esim ”kauanko tähän menee” niin se vastaus on tullut jotenkin niin ylimielisellä ”perus tyhmä nainen” asenteella että oikeen ihnottaa. Minä mielessäni: ”Hei en mä täällä ihan vapaaehtoisesti ole ja kai mä nyt saan edes kysyä?!”
  Oon toki sitä mieltä et stereotypioista pitäis päästä eroon mut en mäkään siitä renkaidenvaihdosta tykkää varsinkaan kun niin usein asenne on toi…

  • rosannakulju
   Posted at 21:54h, 22 joulukuun Vastaa

   No siis todellakin! oli niin hassu olo siellä :D. Mun mielestä ei ole kyse stereotypioista vaan siitä mitä jokainen itse mieltää ’miesten’ jutuiksi ja mitä ’naisten’ jutuiksi, jokainen voi varmasti itse valita :D Ihanaa joulua sinulle <3

 • Pauliina
  Posted at 23:26h, 15 marraskuun Vastaa

  Näin ton sun storyn tuosta, eikä mulla tullut kyllä yhtään sellainen olo että olisit tarkoittanut, etteivät naiset saisi tehdä noita tankkaus/renkaiden vaihtohommia. Itse en ole tankannut koskaan, renkaiden vaihdosta puhumattakaan.

  Asun parhaan kaverini kanssa kämppiksinä, joten monia noista ”miestenhommista” on tullut tehtyä. Esim. viemärin puhdistaminen on minun hommani sekä kalusteiden kokoaminen/korjaaminen. Kämppis puolestaan hoitaa monesti roskien viemisen sekä lamppujen vaihtamisen. Tiedän kuitenkin että siinä vaiheessa kun poikaystävän kanssa saman katon alle muutetaan, tulee hän hoitamaan nuo viemärin puhdistamiset sekä huonekalujen kokoamiset. Ei sen takia ettenkö siihen pystyisi, vaan hän aidosti haluaa ne tehdä. Kokee varmasti tekevänsä ne paremmin kuin minä, vaikka eihän hän sitä tietenkään sano.

  Olen kanssa samaa mieltä siitä, että miehen tehtävä on maksaa ensitreffit. Koen myös että miehen tehtävä on myös pyytää niille treffeille. Olkoon sitten ylpeys tai vanhanaikaisuus, se on iso turn off, jos mies ei tuota tee. Ei sopiva mies minulle. Jossian vaiheessa tämä oli sen verran pitkällä, että en myöskään tekstannut koskaan ensin. Miehen piti aina aloittaa tekstaaminen, jopa parisuhteessa oltaessa. Nykyisessä suhteessa tilanne ei ihan noin ole, vaan olen myös itse hyväksynyt sen että teen aloitteita välillä.

  Tuntuu nykyään kun puhutaan paljon naistenoikeuksista, että kaikkien tulisi olla itsenäisiä, vahvoja naisia, jotka eivät tarvitse miestä mihinkään. Joiden tulisi itse tehdä kaikki asiat ja jos siitä sitten valittaa, niin ei arvosta naistenoikeuksia ja on tuon ”miesvaltaisen” yhteiskunnan kannattaja. Häpeäksi muille naisille. Itse en näe sitä että en arvostaisi naistenoikeuksia, kun pidän siitä että mies ikäänkuin pitää minusta huolta. Se ei myöskään tarkoita sitä, että en pärjäisi ilman miestä, olisin heikko tai en arvostaisi itseäni.

  Kuten sanoit, ”Se mikä toimii toisella ei välttämättä toimi muilla. ” Tuo olisi hyvä aina pitää mielessä melkein joka asiassa.

  • rosannakulju
   Posted at 21:55h, 22 joulukuun Vastaa

   Kiitos ihana kommentista, kyllähän paljon asioita on mitä väistämättäkin joutuu tekemään vaikka ei haluaisikaan :D Valitettavasti.

   Mutta hienoja ajatuksia ja samaistun moniin. Jokainen voi itse päättää mikä sopii itselleen =)

   Ihanaa joulua sinulle! <3

 • Sanni Itäranta
  Posted at 00:52h, 16 marraskuun Vastaa

  Itse ajattelen ihan samalla tavalla ! Hyviä pointteja! Joskus muutamia vuosia taaksepäin olin isäni luona käymässä ja lähdin hänen mukaansa sitten ruokaostoksille ,kun oltiin kassalla niin automaattisesti alan pakkaamaan tavaroita pussiin , noh niitä kasseja oli ehkä 4-5 kpl ? Olin ottamassa paria kassia siitä ja sitten iskä otti oikee tunteella ne takaisin ja ihan kun oisi jopa loukkaantunut ja sanoi että kyllä ne miehet kauppakassit kantaa , naiset voi pakata mutta miehet kantaa . Tottakai jos on niin paljon kasseja ettei pysty mut silloin sitä maalaisjärkeäkin pitää olla . Tää tapahtuma iskostui mun päähän niin hyvin että pari kertaa on käyny niin että olen ollut miehen kanssa kaupoilla ja olen pakannut kyllä ja sitten ”jättänyt ” kassit hänen kannettavakseen ja sit tyylii se on kans lähtenyt kävelee siit pois ja luullu et mä kannan isot kauppakassit , on kuule mies reippaasti kävelly takas ja kantanut ne 🙈 olen nähnyt myös ostareilla kun jotkut pienet naiset kantaa 4 kauppakassia ja jopa ehkä yhtä lasta sylissä ja mies kävelee vieressä 😂 mun mielestä se on ihan hirveen näköistä ja tekis mieli mennä naisen vieree ja ottaa siitä pari kassia ja sanoa että mihin kannetaan ja että se mies sen huomaa 😅

  • rosannakulju
   Posted at 21:56h, 22 joulukuun Vastaa

   Kiitos kommentista <3

   Uskon, että miehillä on oikeasti aika hankalaa nykyään olla kunnolla mies juri sen takia että naiset on niin itsenäisiä. Ja uskon, että mies ihan nauttii siitä että voi tehdä asioita naisen eteen. Voin tietysti olla väärässä :D

   Ihanaa joulua sinulle! <3

 • Nainen92
  Posted at 16:44h, 25 tammikuun Vastaa

  Näistä asioista on mielenkiintoista kuulla toisien ihmisten mielipiteitä! Mulle tuli hieman sellainen olo, että sinulla on monta periaatetta, mitä miehen pitää tehdä. Pitää tehdä. Pitää tehdä, koska et itse halua. Maailmassa on monta asiaa, mitä ei halua tehdä, mutta on vaan tehtävä. Kuten hampaiden pesu. Sairaan ärsyttää joka ikinen aamu ja ilta, mutta pakko ne on pestä. :D mutta vaikka listasit pitkän listan niin, että tasa-arvoisesti kertonut, mitä naisen sitten Pitää tehdä. Mitkä on sitten ne jutut mitä naisen pitää tehdä, kun mies ei halua? Kai niitä täytyy olla vähintään samanpituinen listat, että voidaan puhua tasa-arvosta?

  En osaisi toiselta vaatia, ellen sitten vastavuoroisesti tee itsekin jotain. Mun mielestä miehen ja naisen ei kuuluisi olla myöskään epätasa-arvoisessa suhteessa tuon suhteen, että kumman oletetaan olevan maksumies.

  Taas-arvon puolesta! :p

  • rosannakulju
   Posted at 23:31h, 25 tammikuun Vastaa

   Moikka,

   Mulle tulee väkisin semmonen olo tästä sun kommentista, ettet oo lukenut postausta ollenkaan. En ole käyttänyt sanoja ’miehen pitää tehdä’ yhtään kertaa tässä postauksessa jonka lisäksi todella moni väite on mun seuraajien laittamia joihin olen itse vastannut. Saa ottaa asioita myös huumorilla kuten oli tarkoituskin ;)

   Puhunhan myös, että itse mielelläni hoidan kotia jne? Tässä maailmassa ei tarvitse muuta tehdä kun kuolla, kaikki muu on täysin vapaaehtoista. Ja mies joka mun kanssa haluaa alkaa jollekin on parempi olla näistä mun periaatteista perillä, näin mut on kasvatettu ja nämä on mun mielipiteitä joita en häpeä. Hampaidenpesu on btw aivan eri asia :D Ja jokainen nainen voi tänä päivänä 2019 olla just mitä haluaa ja se on mun mielestä siistiä!

   Ihanaa jatkoa sulle ja kiitos mielipiteistä!

Post A Comment