Vihdoin joululoma

Tässä istun papan keittiön pöydän ääressä Haaparannassa kolmas kuppi kahvia kädessä ja kuuntelen kun kananmunat kiehuu. Aamulla 05.45 mamma haki mut tästä papalta (eli isältä) aamu uinnille Haaparannan uimahalliin ja kahvikuppi kädessä hortoilin autoon ihan unessa. Jotenkin oli tosi vaikea lähteä tuosta lämpimästä sängystä jossa winston ja Klarissa nukkui, kumma juttu. :D

Mamma käy monta kertaa viikossa uimassa ja tänään oli koko ryhmälle viimeinen uintipäivä ennen joulua joten siellä oli tietysti pikkujoulut. Oikeastaan kaikki muut on eläkeläisiä paitsi mamma ja siellä sitten kynttilänvalossa uiskenneltiin jonka jälkeen oli tarjolla kaikenlaisia herkkuja nyyttärimeiningillä tietysti kahvin ja kerman (huom: kerman) kera. 

Nyt kävin vielä lenkillä winstonin kanssa ja istahdin tähän. Mun perhe on semmonen ’erilaiset perheet’ perhe, koska vaikka mun äiti ja isä on eronnut ja molemmilla on omat uudet puolisot niin ollaan kuin yksi iso perhe. Joulu vietetään mun äitin ja Tomaksen luona kuten nyt ollaan neljä joulua jo vietetty, mutta kaikki yhtenä sillisalaattina. Pappa on meidän kanssa aattona siellä ja eilen leivottiin siellä koko jengi yhdessä, tässä ei ole mitään outoa meidän mielestä vaikka jonkun muun mielestä voi ehkä ollakin. :D Kun mamma ja Tomas on ollut ulkomailla niin pappa ja Mira on ollut niiden talossa lasten ja koiran kanssa ettei koirulin tarvii kiivetä rappusia papan kämppään joka on viidennessä kerroksessa. 

Winston on ollut jo vuosia Hempan kanssa joulun, mutta nyt se on mulla täällä mukana. Ainoa ongelma on, että meillä on tosiaan kaksi dalmista (toinen syntynyt 06 ja toinen 09) jotka ei tuu enään toimeen. Molemmat uroksia, Winston joka on mulla helsingissä on Theon poika ja Theo on todella vanha jo niin en enään halua edes kokeilla laittaa niitä yhteen. Theo on jo eläkeläinen ja vähän huono kuulokin on raukalla niin en enään jotenkin uskalla laittaa niitä yhteen koska tiedän että taistelua tuli aikoinaan just sen takia, että winston halusi olla alphauros joka ei tietenkään vanhemmalle urokselle käynyt. :D Joten nyt suunnitellaan kokoajan päivät sen mukaan että kumpikaan ei joudu olemaan yksin kauaa ja jouluaattona uskon että jaetaan talo niin että molemmat saa olla mammalla ja Tomaksella. Theo kyllä tuskin edes tajuaa että winston olisi siellä toisella puolella taloa kun sillä on niin huono näkökin raukalla. Onneksi se on niin terve ja iloinen ettei se kuitenkaan mitenkään kärsi siitä, se on vaan vanha ja eläinlääkärin sanoin ’eihän vanhuksiakaan lopeteta koska ne on vanhoja’. 

Multa on tosi moni kysynyt mitä kieltä me puhutaan kotona, puhun ruotsia oikeastaan kaikille muille paitsi papalle. Mamman kanssa puhutaan molempia sekaisin ja sukulaisten kanssa myös, paitsi Kemin sukulaisten kanssa vaan suomea. Sillisalaatti on kyllä hyvä sana kuvailemaan mun perhettä. :D 

Eilen leivottiin koko ilta, yks halus tehdä porkkanakakkua, toinen torttuja, kolmas luciapullia ja neljäs nekkuja joten nyt niitä herkkuja on sitten niin paljon että niitä voisi jakaa vaikka jokaiselle vastaantulevalle. 

Sää on täällä aivan mahtava, lunta tulee vähän joka päivä ja pakkasta on vaan se viisi astetta jonka lisäksi täällä ei tuule ollenkaan. Kävin hiihtämässäkin toissapäivänä ja oli tosi hauskaa yksin temmeltää metsässä, mä en tosiaan oo mikään hiihtäjä ollut ikinä mutta jotenkin tosi rentouttavaa touhua vaikka en meinannutkaan muistaa miten monot saadaan kiinni suksiin ja välillä kahlasin vahingossa lumihangessa kun en löytänyt latua. 

Nämä ihanat vaatteet saatu Haglöfsiltä.

Ihanaa päivää teille kaikille <3


Tags:
8 Comments
 • Pekka
  Posted at 09:47h, 21 joulukuun Vastaa

  Hyvä kirjoitus. Rauhallista Joulua!

  • rosannakulju
   Posted at 21:56h, 22 joulukuun Vastaa

   Kiitos paljon, sinulle myös!

 • Siiri
  Posted at 10:21h, 21 joulukuun Vastaa

  Moi Rosanna! Kiva, kun kirjoitit tän postauksen! Oon itse kotoisin Savosta, mutta oon asunut Helsingissä jo kahdeksan vuotta ja mun suku on täysin suomenkielistä. Satuin kuitenkin viitisen vuotta eksymään ruotsinkieliseen korkeakouluun ja työpaikkaan, jonka takia puhun mun arjessa nykyään tosi paljon enemmän ruotsia kun suomee. Tän takia tää kielikysymys on kiinnostanu mua tosi paljon jo pitkään ja oonkin aina välillä miettinyt, että miten teidän perheessä tää menee.. :) Toi Tornio-Haaparanta -juttu on vielä varmasti niin oma keissinsä, kun ovat niin lähekkäin, mut onko sun isä sit suomalainen ja äiti ruotsalainen, kun kielet on jakaantunu noin? :) Super mielenkiintosia juttuja!

  Ihanaa ja lämmintä joulua sulle sinne pohjoiseen perheen kanssa! <3

  • rosannakulju
   Posted at 21:57h, 22 joulukuun Vastaa

   Ensinäkin kiitos kommentista <3

   Mun äiti ja isä on molemmat muuttanut ruotsiin jo tosi nuorina mutta vereltään ovat molemmat suomalaisia. Ne kielet on vaan jakautunut noin jostain syystä :D

   Ihanaa joulua sulle <3

 • Ilona saari
  Posted at 14:27h, 23 joulukuun Vastaa

  Mihin lähdet reissuun?😍

  • rosannakulju
   Posted at 01:58h, 31 joulukuun Vastaa

   Tulin Indonesiaan <3

 • Vanessa Ekholm
  Posted at 19:10h, 27 joulukuun Vastaa

  Tosi kauniita kuvia! <3

  • rosannakulju
   Posted at 01:58h, 31 joulukuun Vastaa

   Kiitos ihana <3

Post A Comment