Kuinka paljon rahaa mulla on uponnut joululahjoihin? + ohje nekkuihin

Tänä vuonna oon ostanut nolla joululahjaa. 

Oon antanut pienen rahasumman sekä tavaraa hyväntekeväisyyteen ja tuonut siskolle ison pussillisen vaatteita sekä itselleni ostin itseasiassa uuden sängyn. Että ehkä mä vähän valehtelen jos sanon että mulla on mennyt 0€ sillä sänky oli aika kallis, mutta pitäähän jokaisella aikuisella naisella olla hyvä sänky. :D

Tuleva ulkomaanmatkakin on lahja itselleni tai ehkä enemmänkin palkinto itselleni kisan jälkeen, tästä matkasta lisää myöhemmin. 

Tänä vuonna haluan antaa mun perheelle joululahjaksi sen että oon oikeasti läsnä. Keskityn siihen että oon täällä heidän kanssaan ja autan kaikkia niiden askareissa ja vietän oikeasti aikaa kaikkien kanssa. Oon kirjoittanut kirjeitä jotka jokainen saa multa jouluaattona jossa kirjoitan kuinka paljon välitän ja kuinka kiitollinen olen. Mun mielestä tämmönen lahja on sata kertaa parempi kun joku kallis lahja minkä oon hiki päässä ostanut ja joka ei välttämättä edes oo tarpeellinen. Uskon että 80% joululahjoista on ns turhia, tavaraa mitä ei joko tarvii tai mitä ei edes tuu koskaan käyttämään. 

Huomenna on uppesittarkväll joka tarkoittaa, että istutaan sohvalla takkatulen ääressä katsomassa ja pelaamassa Bingolottoa. Bingolotto on peli jossa haetaan tiettyjä numeroita vierekkäin ja jos saat rivin täyteen voit voittaa esimerkiksi auton, rahaa, keittiön tarvikkeita ja matkoja jne jne. Ollaan joka vuosi pelattu ja siitä on tullut ihan perinne, uskon kyllä että aika moni ruotsalainen perhe pelaa tätä peliä ja katsoo sitä ohjelmaa. Tietysti tarjolla on juustoja, suklaata ja viiniä ja sitä kuuluisaa yhdessäoloa. 

Tässä on muuten hyvä ja äärimmäisen helppo ohje nekkuihin (en oo vieläkään varma onko niiden nimi nekku). Nämä voi pakata kauniisti sellofaaniin tai tötteröön ja antaa vaikka lahjaksi! En oo itse todellakaan mikään leipuri, mutta näitä on superhelppo tehdä ja ne ei voi mennä pieleen. 

Tästä tulee 75kpl pientä nekkua ja vähemmän jos valitset isomman muotin.

Näistä voi tehdä joko perinteisesti pieniä pyöreitä tai vähän isompia tötteröitä. 

2dl kermaa
2dl vaaleaa siirappia
2dl sokeria
1dl hakattua mantelia
2rkl voita 
  1. Sekoita kerma, siirappi ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan
  2. Anna kiehua ilman kantta, sekoita silloin tällöin kunnes se on 124astetta, noin 20-35min. 
  3. Lisää voi ja mantelit
  4. Laita valmis sekoitus muotteihin

Suosittelen laittamaan kuumaa vettä esim tiskiallas täyteen ja laittamaan kattila sinne samaan aikaan kun siitä kaataa pienempään astiaan osan valmiista sekoituksesta. Ja sillä pienemmällä astialla ja pienellä lusikalla sitten täyttää muotit. Sekoitus jähmettyy tosi nopeasti ja voitte kuvitella miten hankalaa se on sitten saada noin pieneen muottiin. Mulla oli taas sekoitusta hiuksissa ja joka paikassa kun oltiin valmiita :D 

Nyt odottelen mun vanhaa ystävää joka on tulossa tänne mammalle mun kanssa juoruamaan ja ottamaan lasin viiniä. 

Toivotan teille kaikille ihanaa viikonloppua. 


No Comments

Post A Comment