Elänkö elämääni ruudun läpi?

Viime aikoina on ollut tosi paljon tapetilla erilaiset vaikuttajia ja että ne eläisi elämää ruudun läpi. Kaikesta pitää ottaa kuva, kaikki pitää videoita ja taltioida. Monet jutut tästä aiheesta on kirjoitettu jopa tosi negatiiviseen sävyyn ja käytetty sanoja kuten säälittävää.

Inspiroiduin kirjoittamaan mielipiteeni asiasta luettua Anniinan hyvän postauksen aiheesta joka on tosi eri kannalta kirjoitettu kuin mitä tämä mun postaus.

Mun työ on some eri muodoissa. Mä rakastan aitoutta ihmisissä ja inspiroidun ihmisistä jotka näyttää omaa elämää ja sen ylä sekä alamäkiä. Mä en ole itse jättänyt mitään ulos mun somesta; oon podcastissa puhunut mun aborteista, mun perheestä, mun parisuhteesta, mun masennuksesta. Kaikesta. Se on sitä oikeaa elämää, kuten esimerkiksi vaikka tämä kuva :D
Mä haluan elää mun elämää niin, mä haluan jakaa mun elämää mun seuraajien kanssa. Onko se sitten väärin? Onko se sitten sitä että mulla ei varmastikaan ole oikeaa elämää? Mitä on oikea elämä?

Jaan kuvia ja videoita mun perheestä kun siellä olen kylässä, se on niille aivan täysin ok ollut alusta asti ja heidän mielestä on jopa kiva vilahtaa esim videoissa. Mä oon äärettömän suora ihminen, joskus varmasti liiankin suora. Oon rehellinen ja sanon sekä näytän mitä tunnen, oon tunneihminen all the way ja musta huomaa nopeasti millä päällä olen. Haluan näyttää näitä kaikkia puolia mun somessa, se on ihan tietoinen valinta. Esimerkiksi kun olen siellä perheen luona oon tosi onnellinen ja tietysti haluan jakaa sitä tunnetta mun seuraajien kanssa.

Mun kaverit on monet itsekin ’sometyyppejä’, tekee instagramia, blogia, vlogia u name it. Heidän kanssa videot/kuvat on aivan normaalia arkea, enkä tietenkään ikinä kuvaisi ketään joka ei halua olla kuvissa. Sitten mulla on kavereita jotka ei oo lainkaan somessa ja heitä en tietenkään kuvaa tai räplää puhelinta kun nähdään tai pyydä ottamaan musta kuvia.

Mun edellinen parisuhde oli julkinen, postasin meistä ihania kuvia kaikkiin mun kanaviin. Parisuhde on ehkä ainoa asia mitä en välttämättä halua tuoda esille somessa enään ikinä ja se vain ja ainoastaan sen takia että se sattuu niin pirusti kun se loppuu ihan ilman niiden ulkopuolisten ihmisten arvosteluja ja spekulaatioita.

Riippuu tietenkin tyypistä, onko se minkälainen some-käyttäjä itse ja mitä me keskenämme sovitaan. Uskon että tässäkin asiassa jokainen pariskunta/ kaverukset pystyy keskenään pääsemään siihen niille parhaimpaan päätökseen.

Vaikka otan paljon kuvia mun elämästä ja sometan niin se ei tarkoita etten olisi mun ystäville läsnä kun näen niitä tai oon muuten tekemisissä.

Esimerkiksi täällä lomalla Saran kanssa otetaan tosi paljon kuvia koska halutaan muistoja tästä kauniista paikasta sekä tehdä laadukasta sisältöä meidän someen. Se ei tarkoita että me ei juteltais kaikesta mahdollisesta tai nautittaisi lomasta ja kaikista paikoista mitä koetaan.

Joskus oon päiviä ilman somea, päivittämättä mitään. Mutta kuitenkin harvemmin koska minä itse olen minun brändi ja seuraajista on tullut jotenkin kavereita. Jos niin voi sanoa 😀 Mulla on paljon seuraajia jotka kirjoittelee joka päivä mulle jotain ja se on tosi kivaa mun mielestä, on ihanaa jos voin jotenkin saada hymyn huulille jollekin ihmiselle mun temmellyksillä. Oon joskus törmännyt mun seuraajiin kaupungilla ja moikannut niitä automaattisesti vaikka me ei tunneta ’oikeasti’. Musta se on aika ihanaa.

Mä en ole myöskään niin tarkka kuvien suhteen, niitä otetaan muutamia ja sitten sanonkin että eiköhän sieltä jo löydy, kuvien ottamiseen ei mene montaa minuuttia mun elämästä tai mun lomasta – voin silti samalla nauttia kaikesta mun ympärillä. En koe mitään paineita somen suhteen vaan postailen fiiliksen mukaan, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Sitä se elämä on ❤

Mitä mieltä sä olet tästä? Mitä postaat someen ja mitä jätät pois?

Ja tästä vielä kunnon kuvapommi 😀

Ps. Reissun jälkeen tulee kunnon postaus paikoista jossa ollaan oltu kuvineen päivineen.

 

Pusmus <3


10 Comments
 • Mm
  Posted at 09:45h, 12 tammikuun Vastaa

  Jatka samaan malliin vaan, musta on superihana seurata sua tänäpäivänä koska susta selkeästi huokuu aitous, sekä sellanen ihana positiivinen viba 🌞❤ Sä selkeästi nautit sun somen päivittämisestä, eikä se näytä mun mielestä ollenkaan väkisin vääntämiseltä kuten esimerkiksi joidenkin vaikuttajien. Tälläistä somea on huomattavasti kivempi seurata ja siks kaikki tää vaikuttaakin niin aidolta, ja sen takia kivalta seurata. Tokikaan kaikkea someen ei ole pakko avata, ja sekin pitää tehdä niin et mikä itsestä tuntuu hyvältä. Ymmärrän hyvin pointin ettei välttämättä parisuhdetta halua tuoda someen, ja that’s fine. Mitäpä se meille seuraajille loppupeleissä kuuluu edes, ja sunhan ehdoilla sun some pyörii!

  • rosannakulju
   Posted at 16:34h, 16 tammikuun Vastaa

   KIIITOS!! <3 Ihana kommentti, kiitos tästä!
   Teen tätä nimenomaan sydämellä ja haluan esiintyä itsenäni, eli ihmisenä jolla on ala ja ylämäkiä elämässä, en pelkkänä kiiltokuvana. Kiitos että seuraat mua ja ihanaa kevättä sulle <3

 • Annejanina
  Posted at 10:23h, 12 tammikuun Vastaa

  Hyvä postaus ja upeita kuvia! Olen samaa mieltä kanssasi aiheesta. Kuvien ottaminen on itselle tärkeää ja haluan niitä jälkeenpäin katsoa ja muistella. Se ei vie kuin 1-2min siitä hetkestä pois. Nykyään kaikki lähipiirissäni on siihen jo tottunutkin, että ensin kuva ja sitten vasta aloitetaan esim. syödä tms :D Asukuvien suhteen sama homma, ei siihen tuntitolkulla tarvitse aikaa vaan yleensä parinkymmenen kuvan jälkeen jo sanon, että kyllä siellä ainakin yksi julkaisukelpoinen kuva löytyy.

  • rosannakulju
   Posted at 16:33h, 16 tammikuun Vastaa

   Moi,

   Jep sepäs! ei siihen montaa minuuttia mene ja sitten ne on ikuisesti mukana. Ja ainahan meillä löytyy sieltä aika nopeasti hyvä, eikös ;)
   Ihanaa jatkoa <3

 • Jatta
  Posted at 17:21h, 12 tammikuun Vastaa

  Ihania kuvia ensinnäkin ♡ ja musta on vaan niin mahtavaa et jaat elämääsi niin aidosti. Olet oma itsesi ja ylpeä siitä kuka olet! Se viestii niin paljon. Upea sinä. Eli kyllä someen mielestäni saa laittaa sitä mikä itsestä hyvältä tuntuu. Et joskus vedetään hernettä nenään mut kertooko se siitä et ollaan kateellisia vaiko ei vaan osata olla onnellisia toisen puolesta, tiedäppä sitä sitten. Mut jatka vaan samaan malliin! Itse kyllä olen jakanut ihan laidasta laitaan vaikka ig storyyn kuvia tai muuten ig:seen. Toki aina kysyy esim kaverilta saako laittaa jtn yhteistä kuvaa tai perheenjäseneltä. :)

  • rosannakulju
   Posted at 16:33h, 16 tammikuun Vastaa

   Hei,

   Kiitos ihanasta kommentista ja ihanaa jatkoa sulle <3 Samalla linjalla sun kanssa näistä asioista!

 • Emmi Rantanen
  Posted at 20:24h, 12 tammikuun Vastaa

  Aivan ihania kuvia 😍💯💎🤩👌🏻 Jokainen tehköön, niinku tykkää ja ittestä tuntuu hyvältä. Ollu mun ohjenuora aina. Niin kauan kun ei tee toiselle pahaa jne.. Mutta tää juttu, et jengi valittaa siitä, et jotku haluu jakaa asioitaan somessa, ni mun mielest sen valittajan tarttis kattella sinne peiliin ja kysyy itteltään, et miks hemmetis seurailen somessa ihmisiä kenestä vaiks ärsyyntyy jne.. Eli ihana Rosanna, jatka samaan malliin vaan ja nauti elämästä 💖💎😘 Sun elämää on aivan todella ilo seurata.

  Ystävällisin terveisin, Emmi Rantanen

  • rosannakulju
   Posted at 16:31h, 16 tammikuun Vastaa

   Kiitos paljon <3 Uskon kans että se on se kaikista parhain ratkaisu!!!
   Ja just se, ettei satuta toisia.

   Oon tosi kiitollinen sun kommentista, tuli hymy huulille. Kaikkea hyvää sulle <3

 • Pinja Mitrovitch
  Posted at 14:23h, 14 tammikuun Vastaa

  Hellou!

  Mä oon aina dikannut sun meiningistä just sen vuoksi, että teet tätä työtä sydämellä.
  Tohon someasiaan kommentoiden, itsekin blogia kirjoittavana tulee puhutta aiheista tosi avoimesti.
  Pyrin kuitenkin jättämään pois parisuhdestatuksen, juurikin sen kivun vuoksi, mitä se voi loppuessaan aiheuttaa. Oon kuitenkin kirjoittanut mm. erosta tosi avoimesti ja tiedän, että se on auttanut monia muita eroa läpikäyviä.

  Someen siis postaan kaikesta, mutta rakastan tottakai kauniita kuvia enkä kaksareita :)

  yst. Pinja // http://www.pinaycoco.fi

  • rosannakulju
   Posted at 16:27h, 16 tammikuun Vastaa

   Uskon, että kaikki löytää just sen oman hyvän tavan tehdä asioita ja kaksarikuvat kuuluu mun omaan brändiin aivan täysii mutta arvostan sun mielipidettä <3

Post A Comment