Meidän Balin reissun majoitukset

Tämän postauksen piti tulla jo eilen, mutta netti hotellissa niin heikko ettei jaksanut lataa näitä postauksen kuvia joten päätin odottaa että pääsen kotiin oman wifin äärelle. Voin kertoa, että on aika huikea fiilis olla kotona vihdoin yli kuukauden reissaamisen jälkeen. Ehdin olla kotona 4 yötä ja sitten lähden takaisin Berliiniin viikonlopuksi.

Lennettiin Balille Qatarilla ja tietysti missattiin meidän jatkolento Dohasta Denpasarin lentokentälle Balille. Oikeastaan me ei oltais välttämättä missattu sitä mutta lentoyhtiö päätti siirtää meidät seuraavalle lennolle; joka lähtee 10h päästä. Huoh. Sinne meni melkein kokonainen päivä lomasta mutta ei se mitään, sitäkin enemmän onnellisia oltiin kun päästiin perille. 

Haaveilin koko matkustuksen ajan siitä ensimmäisestä uinnista altaassa ja Sara siitä että pääsee aamulla avaamaan verhot ja näkemään sen paikan kunnolla :D 

Sara on suunnittelut kaiken tälle lomalle, mä oon hypännyt vaan kyytiin niin sanotusti ja aivan mahtavia paikkoja on kyllä löytänyt!!

 

Ensimmäinen hotelli oli Planta Villas Canggussa. Siellä meillä oli oma villa ja kokonaisuudessaan alueella oli 4 huoneistoa + tämä erillinen villa jossa me asuttiin. Täällä viivyttiin ensimmäisen reilu viikon, huippu paikka rentoutua kun niin rauhallinen, ystävällinen henkilökunta ja mopolla pääsi kaikkialle noin 10-15 minuutissa. Muuten hotelli oli vähän ’kauempana’ kaikesta, vieressä oli yks meksikolainen rafla jossa syötiin niin monta kertaa etten edes kehtaa kertoa :D

Pääset tähän majoitukseen tästä. 

Toinen mesta jossa oltiin oli Kupu Kupu Barong Ubudissa, 5 tähden resort jossa meillä oli semmonen oma pieni talo jossa kolme kerrosta ja pieni uima-allas terassilla josta näköalat viidakkoon. Tämä oli tosi kiva paikka, mutta täällä oli myös ylivoimaisesti eniten kaikenlaisia eläimiä. Jättisammakkoja, liskoja, gekkoja + se ihana käärme joka tippui talon katolta suoraan mun syliin aurinkotuoliin. 🤣 Nyt voin jo nauraa asialle mutta voin kertoa että ei paljoa tuolloin naurattanut. Sara oli just mennyt hierontaan ja päätin jäädä lukemaan kirjaa aurinkoon ja aivan ykskaks se vihreä 50cm käärme oli mun mahan päällä ja mä rimpuilin ja kiljuin samaan tahtiin mitä se käärme rimpuili itsensä takas viidakkoon. Selkeästi se aivan vahingossa tippui siihen mun masuun, ohho sitä kiljumisen määrää. 

Ruoka täällä oli aivan ok, ei mitään spessua mun mielestä mutta ne näköalat oli aivan 6/5. Yöllä eläimet mekkaloi kans siihen malliin että nukuttiin aikalailla kaikki valot päällä :D 

 Meillä oli oma pieni allas terassilla. 

Tässä on näköalat meidän mökin terassilta. Niin upea paikka!

Pääset tähän majoitukseen tästä.

Kupu Kupusta lähdettiin Hideoutiin joka oli Selat nimisellä alueella. Ubudista joku vähän vajaa 2tuntia. Tämän Sara oli varannut airbnbn kautta ja tästä oonkin tehnyt videon mun tubeen tänään, löydät videon tästä. Joten tästä en sen yksityiskohtaisemmin kerro täällä, Sara on myös tehnyt tästä postauksen kuvineen päivineen. Sen vaan sanon että tämä menee kyllä top3 paikkoihin jossa oon koskaan ollut!! Aivan upea paikka jota omistajat laajentaa tällä hetkellä, ehkä sitten kun on oikea mies mielikuvituspoikaystävän tilalla niin haluan tuonne uudestaan. 

Pääset tähän majoitukseen tästä.

 

Hideoutista mentiin yhdeksi yöksi Kutalle sivilisaation pariin hotelliin The Stones Hotel, Legian. 

Tämäkin erittäin kelpo 5 tähden hotelli jossa hienot allasalueet ja tosi lähellä rantaa, mutta ei ehkä kuitenkaan mun paikka. Balilla kun on niin paljon spessuja upeita paikkoja niin en halua kyllä viettää aikaa hotellikomplexissa. Kutalla oli myös meidän ensimmäinen kunnon vesisade ja ukkonen, voin kertoa että tuli äitiä ikävä noilla ukkosilla :D 

Pääset tähän hotelliin tästä.

Täältä suunnattiin kohti seuraavaa ihanaa kohdetta joka oli jälleen Canggussa. Canggu oli kyllä ihanin ja monipuolisin kohde koko reissun aikana vaikka nähtiinkin paljon paikkoja. Söpöjä kahviloita, hauskoja kauppoja ja tosi rento meininki – vähän semmonen ’hippipaikka’. 

Tämän paikan nimi oli Own villa ja taas meillä oli oma maja ja majan lisäksi floating breakfast!!! Tää oli huikee! Tykättiin molemmat niin paljon tästä paikasta, tosi rauhallinen keskellä viidakkoa oleva paikka johon mahtuu kaikenkaikkiaan vaan se 8 henkilöä samaan aikaan. Ehdottomasti kokemisen arvoinen. Tosin pakko sanoa, että se vessa oli aika HC, ei yhtään seiniä ja siinä kun istuskelit kuulit kaiken mitä ravintolassa puhuttiin. :D Pelkät kasvit sun ympärillä. Magee mutta aika hardcore :D 

 

Pääset tähän majoitukseen tästä.

 

Sitten mun viimeisenä paikkana oli Gravity Uluwatussa. HERRANJUMALA miten kaunis paikka, kaikki oli valkoista ja tosi tyylikkäästi sisustettu koko paikka. Täällä kaikenkaikkiaan 14 majaa ja kaks erillistä allasaluetta joten täälläkin saatiin olla tosi rauhassa. Upeita kuvia saatiin kyllä täältä just tuon valkoisuuden takia :D 

Pääset tähän majoitukseen tästä.

Ollaan laitettu nukkumaan 20-21 aikoihin joka ilta ja heräilty 05-06, tätä voi tosiaankin kutsua mummolifeksi. Eipä se mitään, sopii mulle äärettömän hyvin. 

Multa on moni kysynyt paljon tähän lomaan on mennyt rahaa ja pakko sanoa että en oikeastaan edes vielä ole ’laskenut’ paljon tähän on mennyt. Vajaan kolmeen viikkoon mulla on mennyt käteistä rahaa noin 500€ + tietysti mitä ollaan syöty ja juotu majoituksissa jotka ollaan maksettu kortilla. Balilla on superhalpaa, dinnereihin meillä on mennyt aina noin 300-500IDR (83idr on 5€) ja silloin ollaan tilattu laidasta laitaan kaikenlaista ja mä oon juonut bisseä ja sara lightkokista. Jotain pientä oon ostanut kuten jotain koruja, kotijuttuja ja vaatteita mutta en muuten paljoa mitään. 

On myös kysytty millä ihmeellä me ollaan liikuttu kun ollaan kokoajan vaihdettu paikkaa niin ihan taksilla. Bluebird taksit on superhalpoja, aloitushinta 7idr ja mittari liikkuu tosi hitaasti joten tunnin matka on ollut esim 150-200idr riippuen ruuhkasta. Balilla välimatkat on tosi lyhyitä mutta kestää kauan ruuhkien takia. Toki taksit on kalliimpia kun otat ne hotellin kautta tms. Ehdottomasti nopein ja halvin tapa liikkua esim majoituksesta dinnerille on mopo joita voi vuokraa 50idr päivähintaan eli joku 4€. 

Ite tykkäsin viime vuonna Filippiinien lomamatkasta tosi paljon, Filippiinit on myös tosi tosi halpa, kaikki puhuu erinomaista englantia ja siellä on tosi kaunis luonto ja kauniita rantoja MUTTA tosi likaista ja ei lainkaan mitään ekoajattelua mitä Balilla selkeästi on. Toki Balillakin on likaista osittain mutta ei yhtään samalla tavalla mitä Filippiineillä ja köyhiä ei vaikuta olevan ihan yhtä paljon. Tietysti turismi vaikuttaa paljon, mutta esim Filippiineillä saattoi meidän 5 tähden resortin takapihalla asua ihmisiä pahvilaatikoissa roskien keskellä. Aivan järkyttävää. Nämä on täysin mun omia mielipiteitä ja ajatuksia näistä asioista. 

Matkustan ehdottomasti uudestaan Balille! 


10 Comments
 • Terttu
  Posted at 02:16h, 22 tammikuun Vastaa

  Tälleen Filippiinien reissua suunnitellen, kummasta itse tykkäsit enemmän? Bali vai Filippiinit?

  • rosannakulju
   Posted at 06:58h, 22 tammikuun Vastaa

   Moi,

   Ne on tosi erilaisia! Balilla ei niinkään oo semmosta saaritunnetta ja rantamestoja mitä sitten taas Filippiineillä on. Filippiineillä englanti on erinomaninen kaikilla joka helpottaa hirveästi, Balilla ihan semmosta ok tasoa.
   Hintaluokka varmaan aikalailla sama mun mielestä! Molemmat on kokemisen arvoisia <3

 • Jenni
  Posted at 15:04h, 22 tammikuun Vastaa

  Ois kiva saada myös postaus kaikesta tekemisestä Balilla. Suunnitellaan just Balin reissua ja kohteet valikoituu aktiviteettien ja näkemisen arvoisten juttujen mukaan.

  • rosannakulju
   Posted at 19:34h, 22 tammikuun Vastaa

   Heippa,

   Me otettiin todella iisisti tuolla ja ainoat ’nähtävyydet’ mitä käytiin katsomassa oli sen meidän instatourin paikat. Pääset siihen videoon tästä;

   <3

 • Pinja Mitrovitch
  Posted at 12:00h, 23 tammikuun Vastaa

  Heippa!

  Ihanat majoitukset, voisi jopa vahingossa luulla samaksi hotelliksi kaikkia.
  Jotenkin noissa kaikissa yhdistyy tuo samantyyppinen tyyli, valkoisuus ja boheemi sisustus.

  Kiitos kun jaksoit punoa yhteen tämän postauksen. Tuolta sai itse hyviä vinkkejä talteen!

  yst. Pinja Mitrovitch // http://www.pinaycoco.fi

  • rosannakulju
   Posted at 20:07h, 23 tammikuun Vastaa

   Hei,

   Joo siellä on tosi samantyyppisiä kaikki paikat! Kauniita <3

   Ja kiitos!

 • Nina
  Posted at 21:13h, 23 tammikuun Vastaa

  Moikka! Mitä mieltä olisit vauvan kanssa matkustamisesta kyseisiin kohteisiin?

  • rosannakulju
   Posted at 21:16h, 23 tammikuun Vastaa

   Hei <3

   tätä itseasiassa mietittiin Saran kanssa tuolla ollessa että ehkä en tuonne tulisi pienen vauvan kanssa. Maasto on aika haastavaa, vaunuilla ei voi kävellä kaduilla ollenkaan, tietysti jos vauva repussa niin eri asia. En osaa sanoa kun en ole itse äiti mutta ehkä en matkustaisi ainakaan Balille pienen vauvan kanssa, tietysti jos on jossain resortissa ja ei hirveästi halua nähdä paikkoja niin on eri asia. Ehkä ne thaikut on kuitenkin varmempi vaihtoehto pienen vauvelin kanssa. Haleja vauvalle <3

 • Arvosta maailmaa
  Posted at 23:33h, 23 tammikuun Vastaa

  Tuliko yllätyksenä et ihmiset oikeasti elää vaatimattomasti tuollapäin maailmaa? Köyhyyttä nyt vaan sattuu olemaan meidän länkkäreiden paratiiseissa. Tuntuu jotenkin inhottavalta miten puhuit näistä köyhistä ihmisistä,jotka asuivat 5 tähden resorittisi takapihalla…

  • rosannakulju
   Posted at 09:00h, 24 tammikuun Vastaa

   Moikka,

   Sinä halusit ymmärtää mut väärin. En todellakaan tarkoittanut tätä huomiota mitenkään negatiivisesti. Lähinnä yritin kertoa miten Balilla selkeästi ihmisillä on paremmat olosuhteet mitä Filippiineillä.
   Oon matkustanut elämässäni paljon ja nähnyt paljon joten ei, en ole yllättynyt enkä tarkoittanut tätä mitenkään negatiivisesti.

Post A Comment