your career will never wake up and tell you that it doesn’t love you anymore.

Täältä tulee minäminäminä postaus, tätä kirjoittaessa mietin itsekin olenko liian itsekäs, mutta tulin kuitenkin siihen lopputulokseen etten ole. :D Välitän ja rakastan ihmisiä mun ympärilläni enemmän kun mitään muuta ja antaisin niille kuun taivaalta jos pystyisin. Mun perhe ja mun ystävät on mulle kaikki kaikessa ja syy miksi herään joka aamu. Halusin kuitenkin kirjoittaa tämän postauksen.

Joka kerta kun joku kirjoittaa/sanoo mulle jotain mun ’menestyksestä’ mulle tulee jotenkin hassu olo ja mietin mikä menestys? Sitten kelaan omaa elämää muutaman vuoden taaksepäin ja tajuan että huppista onhan tässä ehtinyt kaikenlaista. 

 • Kilpailijasta Miss Helsinki kilpailun tuottajaksi ja omistajaksi 
 • Elän mun sosiaalisilla medioilla. Instagramissa 50k seuraajaa, blogi nousussa hitaasti mutta varmasti ja suplassa suosittu podcast. 
 • Tarjoilijasta pienyrittäjäksi pr-alalle jonka jälkeen Osakeyhtiön omistajaksi
 • Muutaman ison tapahtuman ja yrityksen  VIP-hostien vastaava – uskallan väittää että Suomen paras tiimi täynnä rautaisia ammattilaisia tulee multa. 

Onko nämä asiat mun menestyksiä? Saanko laskea nämä menestykseksi? 

Saanko sanoa ääneen häpeämättä että hitto oon tyytyväinen tähän kaikkeen mitä oon tehnyt ja saavuttanut ?

TODELLAKIN saan. 

Suurimmat saavutukset mulle on kyllä oikeasti ollut, että oon kasvattanut todella vahvan psyykkeen itselleni, oon oppinut virheistä ja löytänyt rohkeuden uskaltaa tehdä just sitä mitä haluan maailmassa jossa kaikkea arvostellaan. Nämä asiat painaa niin paljon enemmän itselleni, mitä mitkään tittelit tai seuraajaluvut. 

Oon kuitenkin ÄÄRIMMÄISEN onnellinen ja kiitollinen, että voin elättää itseni somella. Matka tähän pisteeseen on kuitenkin ollut tosi pitkä; tein kaksi vuotta yötöitä, messuja, edustuksia sekä somea samaan aikaan (rakensin someen pohjaa ja seuraajia). Pahimmillaan tein töitä yli 40h/ viikonloppu muutaman tunnin yöunilla ja viikolla satunnaisesti päivätöitäkin. Tätä työtahtia saattoi välillä jatkua viikkoja. Tiedän, että monella alalla ihmiset työskentelee tosi pitkiä päiviä ja en pelkää pitkiä vuoroja ja putkia itsekään, tuolloin vaan tuntui ettei ollut mitään muuta ja kaikki muu kärsi. 

Se mikä mua vei eteenpäin oli se unelma että joskus voin elää mun somella sekä välittää henkilökuntaa tapahtumiin ja yrityksille. Elää sillä omalla brändillä joka olen minä itse. Menetin jopa parisuhteen tämän unelman takia, en oo tätä tainnut ennen kertoakaan mutta nyt sillä ei oo enään mitään merkitystä kerronko vai en. En oo mitään velkaa sille ihmiselle enään. Mun kumppani ei hyväksynyt mun työtä ja esillä olemista sitten lainkaan, se fakta teki mun elämästä tosi hankalaa ja jouduin valitsemaan haluanko pitää ok parisuhteen vai jahdata unelmia. Kuten varmaan tiedätte tässä vaiheessa valitsin itseni ja mun unelmat. 

“Some women choose to follow men, and some women choose to follow their dreams. If you’re wondering which way to go, remember that your career will never wake up and tell you that it doesn’t love you anymore.”

Tätä oon tietenkin miettinyt paljon pahoina päivinä ja kelannut että oon idiootti kun valitsin omat unelmat rakkauden sijaan, mutta kuitenkin aina loppujenlopuksi tullut siihen lopputulokseen että se oli oikea ratkaisu. Ehkä oon sitten niin itsekäs ihminen että I love you but I love me more on enemmänkin mun motto kun se että antaisin kaiken toiselle ja jättäisin tekemättä niitä asioita mistä unelmoin. 

Kyllä se joskus tulee se henkilö vastaan joka tukee mua ja jota voin tukea takaisin ja jolle annan sen koko elämän- koska se on sen arvoinen. 

Miten sitten voisi mennä kohti omia unelmia? Mä ajattelen aina näin kun tulee joku mahdollisuus; Mitä voin saada siitä? Mitä voin hävitä? Kumpi painaa enemmän? Mitä häviän jos kokeilen? Jos en onnistu niin oon taas yhden kokemuksen rikkaampi. Mitä sitten jos et onnistu kaikessa mitä teet? Ainakin yritit. 

Suomessa on monesti vähän tämmöstä unelmien suhteen; ’Älä vaan kuvittele itsestäsi liikoja’, ’Ei se kuitenkaan toimi’ ’Pitää olla realistinen’ jne jne. Mistä voit tietää jos et kokeile? Miten voit menestyä jos et yritä? 

Jalat maassa ja pää pilvissä on tosi hyvä kombo, muista olla nöyrä mutta jumalauta uskalla UNELMOIDA! Universumi antaa sulle just sitä mitä uskallat unelmoida ja sun ajatukset määrää sun elämän suunnan. Kuinka monta kertaa oon miettinyt jotain juttua että olispa huippua tehdä tommosta ja tommosta ja hupsvaan mulle tarjotaan sellaista tai ainakin sen tyyppistä juttua. Ei välttämättä sieltä mistä sitä olisin itse lähtenyt hakemaan mutta kuitenkin. Näin se universumi toimii.

Sama pätee ihmisiin, kaikki hyvä mitä annat muille tulee kyllä takaisin – ei välttämättä siltä ihmiseltä kelle sitä annoit, mutta joltain muulta. Mä en todellakaan väitä olevani mikään yli-ihminen joka on aina vaan ystävällinen ja ajattelen hyviä asioita ihmisistä, ihan jokainen ihminen tässä maailmassa tekee väärin muita kohtaan joskus ja ajattelee pahaa muista joskus. Näihin asioihin on yleensä aina olemassa syy ja kun sitä asiaa oikein selvittää itsensä kanssa että ’miksi tunnen tämmösiä negatiivisia ajatuksia tästä ihmisestä’ niin löydät varmaan sen oikean syyn jostain ihan muualta kun siitä ihmisestä. Monesti ne on asioita sinussa itsessäsi – ehkä se ihminen tekee jotain mitä sä et uskalla tms tms. Näitä asioita kun alat oivaltamaan voit elää huomattavasti rikkaampaa elämää<3 

Suosittelen jokaiselle tekemään 3kk tavoitteet ja 1v sekä 5v tavoitteet. Mulle on ainakin niin paljon helpompi hahmottaa näitä asioita kun on joku selkeä suunnitelma. On myös ihan todistettua että jos sanot asioita ääneen niin ne asiat toteutuu luultavammin. ;) 

’Ten years from now, make sure that you can say tou chose your life, you didn’t settle for it.’  

 

Huikeasti rakkautta ja motivaatiota sun päivään! 


10 Comments
 • Jatta
  Posted at 09:42h, 30 tammikuun Vastaa

  Sinä sinä sinä olet huippu 💕! On mieletöntä mitä kaikkea olet saanut aikaan ja tehnyt. Saat olla kyllä ylpeä itsestäsi ja kuuluttaa sen kaikille kuinka tyytyväinen ja menestynyt olet! Olet hieno esimerkki monelle! Ei voi muutakun onnitella sinua. Mahtavaa et jaat tälläisiä postauksia ja tuot siinä samalla ilmi sitä just, että ei se ole väärin kehua itseään. Niin kun ennenkin olen varmasti sanonut mutta sä vaan olet niin ihanan aito ja se tekee susta sellaisen kuka sä olet. Sä olet sellainen timantti oikeasti josta joku saa viel huippu vaimon itselleen.💕 Olet niin ihana, upea, ystävällinen, tsemppaava, ihan älyttömän kaunis ja tää lista vaan jatkuis. Mut pääasia sä olet rehellinen ja se on nykypäivänä huippua! Siispä kiitos sinulle et oot tollainen juuri sinä itsesi. Sun blogia on huippua lukea, ig:ssa on mahtavia juttuja ja sun uutta podcast kautta odottaen. Ei muutakun mahtavaa tätänviikkoa ja kohta alkavaa helmikuuta 💃💕

  • rosannakulju
   Posted at 12:11h, 02 helmikuun Vastaa

   Kiitos Jatta <3

 • Milla Majasaari
  Posted at 23:21h, 31 tammikuun Vastaa

  Taas ihan loistava postaus! Hyvä et joku kirjottaa näistä asioista suoraan. Itseään saa ja kuuluukin rakastaa. Ihailen tota asennetta. Itsellä vielä matkaa sinne, mut huippua et löytyy sun laisia ihmisiä jotka jakaa näitä juttuja. Inspiroiduin. ❤️

  • rosannakulju
   Posted at 12:10h, 02 helmikuun Vastaa

   Kiitos paljon ihanasta kommentista <3

 • Marru
  Posted at 15:11h, 01 helmikuun Vastaa

  Hienoa Rosanna: Kiitos kuuluu itsellesi kaikesta siitä mitä olet saanut aikaan. Olet saavuttanut kaiken tähänastisesi nöyrällä Rosannamaisella asenteellasi ja jumalattomalla rehellisellä työllä.

  Aivan oikein olet toiminut myös sen suhteen kun annoit pakit ex-suhteellesi; kyllä puolison tulee tukea rakastaan jos tätä oikeasti rakastaa !! Kateus ja kampittaminen eivät kuulu avoimeen ja onnelliseen parisuhteeseen; se tyyppi ei ollut todellakaan noin hienon ja ihanan naisen arvoinen !

  Blogisi on omasi jossa saat kertoa jatkossakin avoimesti iloistasi suruistasi ym.. Blogisi on Martinan blogin ohella ehdottomasti suosikkejani; olette molemmat huipputyyppejä joihin me lukijat emme kyllästy koskaan. Hienoja ja yrittelijäitä naisia joita Suomi tarvitsee nyt ja aina <3.

  Tsemppiä Rosanna sinulle aivan kaikkeen <3<3

  • rosannakulju
   Posted at 12:10h, 02 helmikuun Vastaa

   Kiitos paljon kommentista, tosi kiva kommentti! :) Tsemppiä sulle kaikkeen myös <3

 • jayjay
  Posted at 23:58h, 01 helmikuun Vastaa

  ”Mun kumppani ei hyväksynyt mun työtä ja esillä olemista sitten lainkaan// jouduin valitsemaan haluanko pitää ok parisuhteen vai jahdata unelmia.”

  Mun on jotenkin vaikea lukea tätä. Mietin ensin miten kirjoittaisin tän kauniisti, mutta fuck it; onko sellainen hyvä tai ok parisuhde tai parisuhde ollenkaan, jossa toisen on vaikea hyväksyä työtä tai tuota ”unelmien jahtaamista”? Voiko sellaista kutsua edes rakkaudeksi, jos omia haaveita ja elämää täytyy rajoittaa vain toisen mielipiteiden vuoksi? En sano tätä ilkeilläkseni, vaan ehkä enemmänkin lohdutukseksi kun mietit, oletko itsekäs, kun valitsit haaveet parisuhteen edelle; se oli paras ratkaisu. Parisuhteessa ja rakkaudessa on kyse toisen tukemisesta. Aina sitä kumppanin haavetta ei tarvitse ymmärtää, eikä tarvitse olla samaa mieltä. Jos toista kuitenkin rakastaa, on silloin valmis poistuman hetkeksi siitä omasta ajatusmaailmasta ja hyväksyä ja tukea toisen unelmia. Jos se tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta, kannattaa miettiä, mikä on vikana; oletko oikean ihmisen kanssa?

  • rosannakulju
   Posted at 12:09h, 02 helmikuun Vastaa

   Moikka, nyt olet tainnut ymmärtää minut väärin. Enhän minä mitenkään tässä suojele sitä parisuhdetta? Vaan nimenomaan sanon että halusin ulos siitä. Ja olen lopettanut sen jo aikoja sitten.

 • Saana P.
  Posted at 19:06h, 25 maaliskuun Vastaa

  Oot kyllä tosi rohkea kun kirjoitit tästä aiheesta. Mä ajattelen, että jokaisella on oikeus tavoitella omia unelmiaan ja jos kumppani ei tue sua täysillä niin hittoon semmoinen tyyppi. Eli ihan oikean ratkaisun teit!

  Suomessa monet on välillä turhan vaatimattomia mutta mun mielestä omasta työstään ja saavutuksista saa iloita ja olla ylpeä. Eihän toisen ilo ole keneltäkään pois :)

  • rosannakulju
   Posted at 20:41h, 25 maaliskuun Vastaa

   Heippa, kiitos paljon kommentista <3 Olen kanssasi täysin samaa mieltä. Aurinkoista kevättä sulle!

Post A Comment