Olenko feministi? Onko missikisat tätä päivää?

Laitoin eilen illalla instagramiin kyselyboksin jossa sai kysyä multa misseydestä ja siihen liittyvistä asioista. Ajattelin, että voisin kerralla vastailla kaikkiin kyssäreihin enkä erikseen aina yksi kerrallaan inboxissa. Tässä oli kysytyimmät kysymykset, monesti noihin bokseihin tulee samat kysymykset moneen otteeseen.

1. Oletko miettinyt että voisi hakea Miss Helsinkiin vaikka ei asu Helsingissä?

Jos ihan rehellisiä ollaan niin mietin tätä jo viime vuonna. Mulle kilpailun järjestäjänä ei ole merkitystä asutko Helsingissä vai Rovaniemellä, sun pitää kuitenkin pystyä osallistumaan tapahtumiin joita on aika paljon eli asuminen Helsingissä tietysti helpottaa. Katsotaan miten tehdään tänä vuonna.

 

2. Oletko tehnyt jotain kauneusleikkauksia kisaa varten?

Mitä? Olenko leikellyt itseäni tätä kilpailua varten? Tämä on kyllä mielestäni aika typerä kysymys, miksi ihmeessä olisin? En ole ikinä leikellyt itseäni yhtään mistään muualta kun rinnoista ja olen tästä ollut täysin avoin. Oon laittanut implantit 2010 ja täysin sen takia, että halusin sopusuhtaisuutta ja mielestäni rinnat on naiselliset. On aivan järjetöntä että mun edes pitää selittää miksi oon käynyt leikkauksessa kun se ei kuulu yhtään kellekään muulle. Eli vastaan tähän ei, en ole leikellyt itseäni kilpailua varten enkä usko että kukaan muukaan ikinä on sitä tehnyt. Leikkauksia tehdään itsensä takia, ei kenenkään muun tai minkään muun takia. Kun puhutaan että Miss Helsingit on leikeltyjä niin suosittelen googlaamaan muutamaa meidän voittajaa (esimerkkinä kolme edellistä voittajaa on täysin luomuja) ja perintöprinsessaa; sieltä löytyy molempia – sekä 100% luomuja ja sellaisia jotka on ehostanut jotain. Täysin samalla tavalla mitä esimerkiksi Miss Suomi kilpailussa.  Miss Helsinki organisaatiossa EI lokeroida ihmisiä ja kannustetaan jokaista olemaan juuri sellainen mitä on joten ei ole mitään väliä mitä olet tai et ole valinnut itsellesi tehdä. Hui, meni vähän tunteisiin :D

3. Onko missikisat sun mielestä tätä päivää? Kauneuskilpailun vaikutus nuoriin naisiin?

Vastaus kyllä. Riippuu aivan täysin miten näkee missikisat! Esimerkiksi Miss Helsingissä haetaan räiskyvää ja sporttista persoonaa joka on sosiaalisesti lahjakas, hyväsydäminen, aito ja ahkera. Tällainen henkilö on automaattisesti mielestäni aika hyvä esikuva joka on aito, sporttinen ja täysin oma itsensä, eikös? Miksi esikuvan pitäisi olla sellainen kulissihenkilö joka ei ikinä tee mitään virheitä ja joka tekee asiat niin miten ne ’kuuluu’ tehdä? Itse uskon että enemmän paineita nuorille luo henkilöt somessa jotka elää sitä kulissielämää ja kaikki elämässä on vaan ihanaa ja mahtavaa KUIN ne jotka on ehkä laittanut huuliin täytettä mutta elää somessa (ja tietty oikeastikin) äärimmäisen normaalia ja tasapainoista elämää kaikkineen tunteineen. Tästä aiheesta oon saanut tosi paljon myös viestejä aiemmin kun tehtiin Podcastiin jakso jossa puhuttiin Jasminin kanssa just näistä asioista.

Ei missikisat, tai haluan oikeastaan vain puhua Miss Helsingin puolesta, ole mitään pelkkiä kauneuskilpailuja enään. Miss Helsingissä ei ole oikeastaan mitään väliä minkä näköinen olet jos oot PERSOONA, meillä ei ole minkäänlaisia pituus tai painorajoitteita. Jos sä oot tyyppi jolla on karismaa, joka osaa esiintyä ja sussa on sitä ’jotain’ niin ei ole mitään väliä miten pitkä olet. Miss Helsinki on kilpailu jonka avulla halutaan avata ovia elämässä ja antaa paljon oppeja somesta, elämästä, mallina olemisesta sekä valmistavia oppeja esimerkiksi edustustöihin. Halutaan kannustaa kilpailijoita kulkemaan sitä omaa tietä ja tekemään just sitä elämässä mistä haaveilee, oli se sitten lääkiksessä lukeminen tai juotajaksi haluaminen. Me ei edes arvioida ulkonäköä sen enempää, tietysti jokainen hakija on kaunis omalla tavallansa mutta se mitä sieltä sisältä löytyy on se juttu.

En halua että yksikään Miss Helsinki voittaja on vaan pelkkä kaunis kuori, vaan oikea ihminen johon on helppo samaistua ja joka levittää iloa ja hyvää energiaa ihmisille. Semmoinen oman tien kulkija joka on lojaali yhteistyökumppaneille ja jonka takana voin ylpeänä seistä. Meillä on todella monta hyvää esikuvaa Miss Helsinki voittajista ja muista finalisteista; Janna-Juulia Vuorela, Mailis Penttilä, Nina Kallio, Jasmin Voutilainen, Katrie Daler, Sephora Lindsay, Anniina Kangas jne jne jne jne. Lista on pitkä koska näissä jokaisessa naisessa on jotain mihin muut voi samaistua ja he uskaltavat tehdä just sitä mitä haluaa. Tällä tapaa heillä on äärettömän positiivinen vaikutus nuoriin naisiin, kyllä ne on jotkut ihan muut asiat jotka vaikuttaa nuoriin negatiivisesti kun nuoret naisenalut jotka tekee edustustöitä, työskentelee mallina, elää terveellistä elämää ja jahtaa unelmiaan.

Miss Helsinki EI OLE pelkkä kauneuskilpailu.

 

4. Miten keksin hakeutua missiksi?

Tämä onkin hassunhauskaa koska en ikinä oo ajatellut itseäni missinä. Se oli hetken mielijohde ja hain mukaan kilpailuun päivää ennen kuin haku loppui. Hain mukaan vain ja ainoastaan sen takia, että ajattelin pärjääväni mun persoonalla ja halusin uusia töitä kilpailun kautta. Ja niinhän siinä kävikin :D Tässä sitä vaan ollaan. Pitkä tie on kuljettu ja suurimmalla osalla misseistä heidän hallitseva vuosi on vaan kontaktien luomista ja sen jälkeen lähtee vasta rakentamaan sitä omaa uraa, mikä se ikinä onkaan.

5. Olenko feministi?

Tähän mulla olisi miljoona kertaa helpompi vastata ruotsiksi, mutta yritän nyt vastata hyvin suomeksi.

Jos multa kysytään olenko feministi niin vastaisin varmasti kyllä. Oon sitä mieltä, että naisilla ja miehillä pitäisi olla samat oikeudet ja samat mahdollisuudet elämän kaikilla osa-alueilla. Mun mielestä naiset ja miehet saa itse päättää omasta elämästään, jokaisella on oikeus omaan kehoon ja jokaisella on oikeus pukeutua just miten tykkää. Jos mulla olisi itselläni lapsi, antaisin lapseni itse valita mitä haluaa harrastaa oli se sitten tanssia tai jääkiekkoa. Itse näen feminismin kuten monet muut asiat elämässä; JOKAINEN VOI ITSE PÄÄTTÄÄ MITÄ TEKEE. Voit olla feministi vaikka käyttäisit meikkiä ja korkokenkiä ja vaikka et käyttäisi. Tiedostan myös, että on paljon asioita jotka vaatii enemmän tasa-arvoa ja vaikka sanoisin että oon feministi niin voisin samaan aikaan kuitenkin sanoa että esimerkiksi auton tankkaaminen on ’miesten puuhaa’ – tämä ainoastaan sen takia että en itse vaan yksinkertaisesti tykkää siitä ja toivoisin että kumppanini haluaisi hoitaa sen osuuden. Se ei kuitenkaan tarkoita, että olisin itse joku orja kotona joka tekee kaikki vaan tottakai me jaettaisi keskenämme arjen askareet just niin miten ne meille sopii <3

 

 

 


2 Comments
 • Siiseli
  Posted at 22:42h, 03 helmikuun Vastaa

  Ihanaa, että nostit feminismin esille ja ”uskallat” sen myöntää! Moni pelkää nykyään jotain median luomaa ”feminatsi”-leimaa ja vaan vitsailee aiheella.

  Kiitos <3

  • rosannakulju
   Posted at 11:44h, 14 helmikuun Vastaa

   Ei siinä ole mielestäni mitään rumaa, päinvastoin <3

Post A Comment